NRK Meny
Normal

– Vi ønsker å vise at vi bryr oss

Rundt 50 personer møtte opp utenfor rådhuset i Gjøvik i dag for å markere sin motstand mot krigshandlingene i Gaza.

Markering for Gaza i Gjøvik

VIL STØTTE SIVILBEFOLKNINGEN: Om lag 50 personer tok turen til rådhuset i Gjøvik for å vise solidaritet med Gaza. Aram Zaheri fra Rød Ungdom var en av appellholderne under markeringen.

Foto: Hanne Stine Kind / NRK

– Vi mener at det som nå skjer i Gaza er helt forferdelig, sier Martin Egge fra Gjøvik.

Sammen med representanter fra LO, Rød Ungdom, Rødt og Ship to Gaza tok han initiativ til å holde en markering for å vise solidaritet med Gaza utenfor rådhuset i Gjøvik torsdag ettermiddag.

– Ønsket å engasjere meg

Det ble holdt flere appeller under dagens markering, hvor om lag 50 personer hadde møtt opp. Egge sier formålet med markeringen er å vise at man bryr seg om det som skjer i Gaza, selv om man bor i et land langt unna.

– Jeg leste meg opp på konflikten og synes det som nå skjer er helt forferdelig, så derfor ønsker jeg å engasjere meg, forklarer Egge.

Aram Zaheri fra Rød Ungdom holdt den ene av appellene under arrangementet. Han mener det hjelper å holde slike markeringer, fordi det gjør at folk flest får kjennskap til krigshandlingene som foregår.

– Jeg vi si konflikten mellom Israel og Palestina påvirker en hel verden. Ved å markere så samler man folk verden rundt som vil vise sin motstand mot det som nå skjer i Gaza, forklarer Zaheri.

Fornøyd med oppmøtet

Både Egge og Zaheri var meget fornøyd med dagens oppmøte foran rådhuset.

– Vi hadde kanskje ventet at om lag 20 personer skulle møte opp. Men før markeringen startet kunne vi telle om lag 50 personer, noe som er overraskende bra, forteller de to.

Markering for Gaza i Gjøvik

Mirela Homalic fra Ship to Gaza Lillehammer holdt en appell under markeringen.

Foto: Hanne Stine Kind / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Spellemann til Frida Ånnevik

    Frida Ånnevik fra Hamar fikk i kveld Spellemannprisen i kategorien viser. Ånnevik fikk prisen for albumet "Flyge fra", som kom ut i oktober 2017.Dette er Frida Ånneviks tredje Spellemannpris

    Frida Ånnevik
    Foto: Anja Elmine Basma
  • Kollisjon i Elverum

    Det har vært en kollisjon på Riksveg 3 i Elverum nord for Elgstua i retning Rena. Det er mulig å passere forbi.