NRK Meny
Normal

– Vi er stolte, av deg, Tiril!

Tiril Sjåstad Christiansen gikk helt til topps under gårsdagens slopestyle-finale i X-games. På NTG Lillehammer var både trener og klassekamerater meget stolte over 17-åringen.

Tiril Sjåstad Christiansen

Tiril Sjåstad Christiansen ble sjokkert og svært glad over den uventede seieren i X-Games.

Debutanten Tiril Sjåstad Christiansen knuste konkurrentene i ski-slopestylefinalen og sikret Norges andre gull i årets X-Games. Sjåstad Christiansen er fra Geilo, men bor og studerer på Lillehammer hvor hun er elev ved Norges Toppidrettsgymnas.

– Det er det sykeste. Dette er den største konkurransen av alle. Det er ubeskrivelig, jeg har ikke ord for hvor godt det føles, fortalte en opprømt Sjåstad Christiansen etter seieren.

Tiril Sjåstad Christiansen trodde ikke hun ville bli invitert til X-games. Det ble hun - og i går vant 17-åringen finalen i slopestyle foran hele verdenseliten. Her går det opp for henne at hun har vunnet.

Her blir debutanten vinner av X-games

Tiril sjokkerte de fleste da hun gikk helt til topps i X-games. På Lillehammer satt en nervøs trener og fulgte med elevens vei mot gull natt til mandag.

– Ufattelig bra at hun vant

– Det var helt ufattelig. Produsenten i USA satt og switcha mellom snøscooter- og slopestylekonkurransen, og det var nesten uutholdelig. Men da hun vant tok det helt av, sier sportssjef ved NTG, Kenneth Nordal Pedersen.

Kenneth Nordahl-Pedersen

Sportssjef ved NTG, Kenneth Nordahl-Pedersen, er stolt over eleven sin.

Foto: Lars Hulleberg / NRK

Nordal Pedersen har hele tiden sett at Tiril hadde et stort potensiale, og han spådde for en uke siden at 17-åringen ville gå til topps.

– Jeg har alltid hatt tro på Tiril, for hun setter seg høye mål som hun jobber målbevisst mot. Men likevel kom det som en liten overraskelse, forteller han.

Treneren beskriver Tiril som ei smilende, blid og positiv jente.

– Hun fortalte meg for to år siden at hun hadde en lapp på kjøleskapet sitt der det sto "Jeg skal vinne X-games", forteller Nordal Pedersen, som forteller at den nybakte X-gamesvinneren er ei uvanlig positiv jente.

Større enn OL

X-games er det største en twintip-kjører kan vinne, og i miljøet rangeres konkurransen høyere enn OL.
Niklas Helland går første året på NTG Lillehammer. Han har i mange år kjørt på ski sammen med Tiril på hennes hjemsted Geilo. Hun var grunnen til at han startet på skole på Lillehammer, og 16-åringen skryter uhemmet av skolekameraten.

Niklas Helland

Tiril Sjåstad Christiansen er det store forbildet til kompis Niklas Helland, som også er elev ved NTG på Lillehammer.

Foto: Lars Hulleberg / NRK

– Hun er egentlig den råeste dama jeg kjenner, sier han.

– Jeg har alltid trodd at hun ville klare det, med det pågangsmotet og viljen hun har.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND