I løpet av helga skal det selges og spises 200 kilo pølser, 150 kilo kylling, 4 000 boller og 1 000 vafler, minst, forteller ansvarlig Geir Arne Strøm.
På tross av boller og brus, er det også flere kasser med frukt som deles ut til skolebarna som er i løypa for å heie.
– Det skal være lett å spise sunt her, understreker han.
Publikumsteltet har 612 sitteplasser, og en rekke komfortable sitte-sekker i det ene hjørnet. Men foreløpig er det god plass i teltet.
– Det kommer nok til å være rolig her nå med 2 000 skolebarn ute i løypa. Men VIP-teltet kommer nok til å være fullt disse dagene, forteller han.
En av de mange frivillige som jobber i publikumsteltet under NM er Elin Kringsjå.
– Jeg møtte bare opp i dag og fikk beskjed om å være bollebaker. Og det syns jeg er kjempebra.
Hun er bosatt i Vang og syns det er viktig at alle stiller opp når først NM kommer til bygda.
– Vi vil være med å stille opp når det skjer noe her. Vi er en dugnadsbygd.
(Artikkelen fortsetter under bildet)
– God stemning
For sponsorer eller andre som ønsker det lille ekstra, er det mulig å få servering i VIP-teltet. Torsdag formiddag var teltet nokså tomt under kvinnenes 10 kilometer.
(Artikkelen fortsetter under bildet)
Men en liten gruppe fra Sparebanken Hedmark hadde tatt plass i teltet, som har overblikk over målområdet.
– Det er hyggelig her og det er god stemning. I tillegg er det fint vær, og så er det godt å se at arrangørene har stålkontroll, forteller Amund Spangen.
Gruppen rundt bordet mener også dette er et løft for hele regionen.
– Dette går inn en fellesskapsfølelse, det er noe av det fine med det. Og dette er jo den norske folkesjela.
Sol og skyfri himmel
Arrangørne er storfornøyde med været torsdag. Tilskuere, frivillige og løpere fikk nyte den første dagen i NM med skyfri himmel og bare minus fem grader.
Like heldig har man ikke altid vært under NM i Hedmark, som under NM på Alvdal i 1969.