NRK Meny
Normal

Skiforbundet kaller NM på Gålå verdig avslutning på sesongen

Arrangørene er strålende fornøyd med gjennomføringen av NM på Gålå. Skiforbundet mener Oppland bør arrangere flere mesterskap.

Martin Johnsrud Sundby krysser mållinja under femmila i ski-NM på Gålå

NORGESMESTER: Martin Johnsrud Sundby gikk i mål 2.19 på 50 km minutt foran sølvvinner Johan Tjelle lørdag ettermiddag

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Favorittene innfridde under sesongavslutningen på Gålå i helgen. Også utenfor løypene gikk det meste som det skulle. Arrangørene kunne knapt bedt om et bedre punktum på NM, forteller rennleder Audun Skattebo.

– Alt vi har jobbet med et års tid har klaffet og det er utrolig artig når vi får det til å fungere sånn som i helga, oppsummerer Skattebo.

Han får støtte fra Skiforbundets spesialrådgiver Øistein Lunde.

– Det har vært fine forhold og bra sportslig konkurranse. En verdig avslutning på sesongen.

Oppland godt rustet

Første del av NM ble arrangert på Lygna i februar. Dermed har både del 1 og 2 gått i Oppland. Lunde i Skiforbundet mener Oppland er godt rustet til å arrangere flere mesterskap.

Øistein Lunde, Norges Skiforbund

FORNØYD: Øistein Lunde mener NM del 2 var en suksess.

Foto: Tariq Alisubh/NRK

– Ja, Oppland er kjempeflinke til å arrangere mesterskap. Oppland er et skifylke så det skulle nesten bare mangle, sier Lunde.

Han viser til at Oppland har et stabilt klima, noe som gir gode snøforhold. Det gleder arrangøren å høre.

– Det viser at vi er villige til å ta på oss ansvar og at det er stort engasjement i klubbene. og lokalmiljøet her i fylket, sier Skattebo.

Utelukker ikke flere Opplands-mesterskap

NM på Gålå har vært et samarbeid mellom Harpefoss Idrettslag, Ruste IL, Sør-Fron Idrettslag, Vinstra IL og TORMOD Skilag. Klubbene mener arrangementet samler lokalbefolkningen og gir stolhetsfølelse.

– Det har vært en utrolig stå på-vilje her. Det er med på å gi en ny energi både i hverdagen og i eventuelt nye mesterskap, sier Skattebo.

– Frister det til gjentakelse?

– Ja, det er mange som spør om når vi skal søke på nytt. Det er artig å høre.

– Blir et positivt resultat

Arrangøren har foreløpig ikke oversikt over hva de sitter igjen med økonomisk, men tror NM vil gi avkastning.

– Det blir nok et veldig godt bidrag til idrettsanleggene her. Da kan vi bruke penger på å utvikle det enda et hakk. Vi får summere opp etter helgen, men at det blir et positivt resultat er jeg helt sikker på at det blir, avslutter Skattebo.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Storhamar vant

  I den fjerde semifinalen i NM-sluttspillet i ishockey vant Storhamar 4–1 over Frisk Asker i kveld. Dermed leder Storhamar 3–1 i antall kamper og trenger kun én seier til for å komme til finalen.

 • Ibsenprisen delt ut i Skien

  Den nasjonale Ibsenprisen går i år til Malmfrid Hallum fra Lunner, som vinner prisen for stykket Solveigs 2. sang. Hallum får prisen på 150.000 kr, samt en statuett av Nina Sundbye.

  Malmfrid Hallum
  Foto: Lars Tore Endresen
 • Dyr evakueres fra låve

  Mellom 10 og 15 dyr er evakuert fra en låve ved Bybrua i Gjøvik fordi det er fare for at en mindre del av taket kan gi etter. I følge politiet er 3 takstoler knekt. Snø fra et høyere tak har rast ned på denne delen av taket.

  10-15 kyr ble evakuert etter at deler av et låvetak raste sammen.