NRK Meny
Normal

– Vennskapsbyen vår trenger hjelp

– Hamars vennskapsby i Gaza, Khan Yunis, bombes, men hvor er du ordfører Aspeli, spurte AUFs Khalid Haji Ahmed da Palestinas Venner demonstrerte mot Israels bombing i Hamar lørdag.

Se video av demonstrasjonen der omlag 100 personer deltok lørdag.

VIDEO: – Hamars vennskapsby i Gaza trenger hjelp, sa Khalid Haji Ahmed under demonstrasjonen lørdag.

– Jeg vet ikke, kanskje du er opptatt, men uansett skal jeg ta opp saken med deg når vi møtes, sa AUFs lederfigur i Hamar og Hedmark, Khalid Haji Ahmed. Han etterlyste både ordfører Morten Aspeli og varaordfører Geir Byberg da Palestina-venner demonsterte i gågata ved Triangelen lørdag formiddag.

– Stopp bombingen av Gaza

Palestina-demonstrasjon i Hamar.

Store og små palestinere demonstrerte.

Foto: Knut Sveen / NRK

Rundt 100 personer deltok i demonstrasjonen i griseværet, av dem mange palestinere, barn og voksne, med palestinske og norske flagg, og mange AUF'ere. På fortauet var den tent 42 fakkellys for å symbolisere tallet på drepte i Gaza hittil.

– Stopp bombingen av Gaza og boikott Israel! var hovedparolene som tordnet kraftig i gågata.

Khalid Haji Ahmed med AUF-leder i Løten, Kristian Dragsten og leder i Hamar AUF, Victoria Taaje.

Khalid Haji Ahmed med AUF-leder i Løten, Kristian Dragsten og leder i Hamar AUF, Victoria Taaje.

Foto: Knut Sveen / NRK

Khalid Haji Ahmed mener palestinerne lever under vanskelige forhold. AUFs lederfigur i Hamar og Hedmark og AP-politiker etterlyste sin partifelle, Hamars ordfører Morten Aspeli og varaordfører Geir Byberg.

– Vis solidaritet

Vertskapet på Tante Gerda i Strandgata, Kirsti Hougen og Svein Ørsnes, var aktive i demonstrasjonen. Hougen holdt den første appellen.

Hun var også skuffet over at verken ordføreren og varaordføreren var til stede.

– Borgermesteren i Hamars vennskapsby i Gaza har vært her og hilst på ordføreren. Hva tror du han tenker på nå? Husene i byen hans bombes sønder og sammen.Tror du han trenger hjelp? spurte Hougen provokatorisk.

Kirsti Hougen, Tante Gerda.

Kirsti Hougen: – Hamars vennskapsby i Gaza, Khan Yunis, bombes sønder og sammen.

Foto: Knut Sveen / NRK

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Nytt nei til gjenopptakelse

  Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker har nok en gang sagt nei til å gjenoppta saken rundt brannen på Øvre Sukkestad gård i 2010.Det skriver avisa Oppland Arbeiderblad. Mannen insisterer på at han er uskyldig dømt.

  Brann Østre Toten
  Foto: Jon Harald Gjesdal
 • Kartlegging av fastlegekontor

  Ingen fastlegekontor i Hedmark og Oppland er blant de ti beste i landet, viser kartlegging fra Forbrukerrådet. I Oppland kommer Gran legesenter best ut, mens Tangen legesenter topper i Hedmark. Sjekk ditt eget fastlegekontor på nrk.no

 • Tatt i fartskontroll på Tynset

  En sjåfør ble ilagt forenklet forelegg i en laserkontroll på Aumliveien på Tynset i morges. Høyeste hastighet var 49 kilometer i 30 sone.