NRK Meny
Normal

– Unødvendig å avhøre Stoltenberg

Advokat Mette Yvonne Larsen som forsvarer Ap-ordføreren Rune Øygard, mener det er tull å avhøre statsminister Jens Stoltenberg i overgrepssaken.

Mette Yvonne Larsen
Foto: Camilla Wernersen / NRK

Vågå- ordfører Rune Øygard er siktet for seksuelle overgrep mot ei jente under 16 år.

– Det er bare tull, sier advokat Mette Yvonne Larsen om kravet om å avhøre statsministeren.

– Kjendistreff

– Dette er helt unødvendig og handler ikke om særbehandling, mener Larsen.

Hun viser til at hun selv har foreslått en rekke vitner som er kjente Ap-politikere.

– Bistandsadvokaten har jo hevdet at dette blir et kjendistreff og karaktervitner som bare skal støtte Rune Øygard, og så drar hun selv inn landets statsminister uten at han overhodet har noe i bevisførselen på gjøre.

– Møtte jenta flere ganger

Den fornærmede jentas bistandsadvokat Nina Braathen Hjortdal har bedt Statsadvokatene i Hedmark og Oppland om å avhøre Stoltenberg fordi han har møtt jenta flere ganger.

Hun har bedt politiet avhøre Stoltenberg, uten at de har etterkommet kravet. Nå har hun derfor gått ett trinn høyere og bedt Statsadvokatene i Hedmark og Oppland gripe inn for å avhøre statsministeren.

Jens Stoltenberg

Advokatene i Øygard-saken krangler om Stoltenberg-avhør.

Foto: CHRISTENSEN MATHIAS / Ap

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Stjal en baguett

    En mann i 30-årene er anmeldt av en butikk i Hamar sentrum etter at han skal ha stjålet en baguett i formiddag. Politiet var på stedet, og mannen ble bortvist fra butikken.

  • Kjørte i grøfta

    En bil har kjørt av fylkesvei 213 på Brøttum i Ringsaker. Bilen gikk rundt, men havnet på hjulene igjen. Ifølge politiet følte føreren seg omtåket etter utforkjøringen, og ble sendt til sykehuset for en sjekk. Det er stedvis veldig glatt på veien.