NRK Meny
Normal

– Unødvendig å avhøre Stoltenberg

Advokat Mette Yvonne Larsen som forsvarer Ap-ordføreren Rune Øygard, mener det er tull å avhøre statsminister Jens Stoltenberg i overgrepssaken.

Mette Yvonne Larsen
Foto: Camilla Wernersen / NRK

Vågå- ordfører Rune Øygard er siktet for seksuelle overgrep mot ei jente under 16 år.

– Det er bare tull, sier advokat Mette Yvonne Larsen om kravet om å avhøre statsministeren.

– Kjendistreff

– Dette er helt unødvendig og handler ikke om særbehandling, mener Larsen.

Hun viser til at hun selv har foreslått en rekke vitner som er kjente Ap-politikere.

– Bistandsadvokaten har jo hevdet at dette blir et kjendistreff og karaktervitner som bare skal støtte Rune Øygard, og så drar hun selv inn landets statsminister uten at han overhodet har noe i bevisførselen på gjøre.

– Møtte jenta flere ganger

Den fornærmede jentas bistandsadvokat Nina Braathen Hjortdal har bedt Statsadvokatene i Hedmark og Oppland om å avhøre Stoltenberg fordi han har møtt jenta flere ganger.

Hun har bedt politiet avhøre Stoltenberg, uten at de har etterkommet kravet. Nå har hun derfor gått ett trinn høyere og bedt Statsadvokatene i Hedmark og Oppland gripe inn for å avhøre statsministeren.

Jens Stoltenberg

Advokatene i Øygard-saken krangler om Stoltenberg-avhør.

Foto: CHRISTENSEN MATHIAS / Ap

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Storhamar vant

  I den fjerde semifinalen i NM-sluttspillet i ishockey vant Storhamar 4–1 over Frisk Asker i kveld. Dermed leder Storhamar 3–1 i antall kamper og trenger kun én seier til for å komme til finalen.

 • Ibsenprisen delt ut i Skien

  Den nasjonale Ibsenprisen går i år til Malmfrid Hallum fra Lunner, som vinner prisen for stykket Solveigs 2. sang. Hallum får prisen på 150.000 kr, samt en statuett av Nina Sundbye.

  Malmfrid Hallum
  Foto: Lars Tore Endresen
 • Dyr evakueres fra låve

  Mellom 10 og 15 dyr er evakuert fra en låve ved Bybrua i Gjøvik fordi det er fare for at en mindre del av taket kan gi etter. I følge politiet er 3 takstoler knekt. Snø fra et høyere tak har rast ned på denne delen av taket.

  10-15 kyr ble evakuert etter at deler av et låvetak raste sammen.