NRK Meny
Normal

– Var sikker på at han ville drepe oss

Karina Mandal og Kristin Kalbakk fryktet at de skulle bli drept, da en 29 år gammel familiefar gikk løs på dem på barnevernkontoret på Otta i fjor høst. I dag startet rettsaken.

De to barnevernsansatte på Otta, som ble angrepet på jobb av en far, fryktet at mannen kom til å drepe dem. I dag startet rettssaken mot den 29 år gamle faren.

I dag startet rettsaken mot mannen som er tiltalt for grov vold mot to barnevernansatte på Otta. Reporter Erlend Kester Moe. Foto/redigering: Reidar Gregersen.

– Det var ekstremt brutalt. Vi var overbevist begge to, om at han var der for å drepe oss.

Det sier Karina Mandal. Hun og sjefen hennes, Kristin Kalbakk, ble angrepet på kontoret på Otta den 18. oktober i fjor. En far hadde fått beskjed om at de ville miste omsorgen for sønnen sin, og reagerte med kraftig sinne.

Mannen er tiltalt for grov vold. Han skal ha gått inn på kontoret til Kristin Kalbakk og gått løs på henne med slag og spark mot hodet. Deretter gikk han løs på Karina Mandal, som var gravid, 22 uker på vei.

Har det fortsatt tøft

I retten i dag, fortalte de to kvinnene hva som skjedde, hvordan de opplevde det og hvordan de har hatt det i tiden etterpå.

– For meg har hovedbekymringen vært fosteret, og hvordan svangerskapet går, sier Karina Mandal.

Kristin Kalbakk fikk kraniebrudd, blødninger i hodet og store hevelser. Begge er fortsatt sykmeldt og usikre på om de klarer å komme tilbake i jobben.

Erkjente straffskyld

Den 29 år gamle familiefaren, som er tiltalt for angrepet på de to, innrømmet volden og erklærte seg skyldig i retten i dag. Men han avviser at han skal ha truet med å drepe en av dem.

Forsvareren hans, Lars Braastad, sier klienten hans er lei seg.

– Han syns dette er fælt. Og det er tungt å sitte å høre på hva han har utsatt folk for, sier Braastad.

Les mer om saken her:

SE HELE TV-INTERVJUET MED DE BARNEVERNSANSATTE:

Intervju fornærmede barnevernsak på Otta