NRK Meny
Normal

– Trist at de vil flytte fabrikken

Tirsdag fikk de 35 ansatte på Nora i Brumunddal vite at de kanskje mister jobben. – Det var en trist nyhet å få, sier tillitsvalgt Siv Sjørengen.

Nora, Orkla Foods Norge, Brumunddal

VIL FLYTTE PRODUKSJONEN: Orkla Foods Norge foreslår å legge ned Nora i Brumunddal og flytte produksjonen til Elverum.

Foto: Helle Therese Kongsrud

Orkla Foods Norge foreslår å legge ned syltetøyproduksjonen i Brumunddal i løpet av første kvartal neste år, og flytte den til Elverum. De foreslår også å flytte produksjonen i Larvik hit.

Forslaget skal behandles av styret i løpet av vinteren.

Bjørn Brennskag

Kommunikasjonssjef i Orkla Foods Norge, Bjørn Brennskag.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

– Dette gjør vi fordi vi er best tjent med det på lang sikt. I Elverum får vi en større og mer robust fabrikk. Det gir bedre grunnlag for å prøve ut nye produkter, og gir en mer forsvarlig drift, sier kommunikasjonssjef Bjørn Brennskag.

– Trist

De 35 ansatte fikk presentert forslaget på et allmøte i tirsdag.

– Det var en trist nyhet å få, og veldig leit at man foreslår å flytte en fabrikk som har vært i Brumunddal i 75 år, sier tillitsvalgt Siv Sjørengen til NRK.

Fabrikken har hatt en nedgang i de siste, og i fjor nedbemannet de med 8,5 årsverk.

– Vi trodde egentlig at det skulle være nok kostnadsbesparende, men det var det tydeligvis ikke.

Usikker framtid

Nora i Brumunddal er den eneste fabrikken i Orkla som produserer syltetøy, og mange av de ansatte har jobbet her i mange år. Sjørengen har vært ved syltetøyfabrikken i 24 år, og den gjennomsnittlige ansienniteten ligger på mellom 22 og 23 år.

– Nå skal vi inn i drøftinger med ledelsen, og komme med synspunkter og fakta så ledelsen kan ha et best mulig beslutningsgrunnlag. Vi vil jobbe for at nedleggelsen ikke blir vedtatt.

Hvis det ikke går, så er Sjørengen usikker på hva som venter de 35 ansatte.

– Det gjenstår å se. Noen blir kanskje tilbudt jobb i Elverum fordi de sitter på en kompetanse som ikke andre har, men det er ikke flust med jobber rundt omkring.

– Gode nyheter hvis forslaget blir reelt

Elverum har mistet mange industriarbeidsplasser de siste årene, og ordføreren ser positivt på at det kanskje kommer flere arbeidsplasser.

– Vi er veldig klar over at forslaget ikke har vært styrebehandlet, men hvis det blir sånn som forslaget sier, så er det positive nyheter for Elverum, sier ordfører Erik Hanstad.