Tøff dag på jobb for kollega av den drepte sjåføren

– Det er tøft i dag, sier bussjåfør Sigbjørn Rivedal i Valdresekspressen og kollega av den drepte sjåføren. Dagen etter at Rivedal mistet en god kollega var det hans jobb å kjøre Valdresekspressen til Oslo.

Sigbjørn Rivedal

I går ble en god kollega av Sigbjørn Rivedal drept, mens han kjørte Valdresekspressen. I dag var Rivedal tilbake bak bussrattet.

Foto: Geir Randby / NRK

Tre personer ble drept av en mannlig asylsøker på Valdresekspressen mandag kveld. Bussjåføren og to passasjerer ble drept.

– Må ut i tjeneste

I dag møtte rundt 60 sjåfører og ansatte i administrasjonen i busselskapet opp på en minnestund i Valdres for å minnes en god kollega.

Noen måtte også sette seg bak rattet på en buss for å frakte passasjerer til blant annet Oslo. En av dem er Sigbjørn Rivedal.

– Det er tøft i dag. Det er klart, men vi er nødt til å gi passasjerene våre et tilbud og da må en ut i tjeneste, sier Rivedal til NRK.

SE INTERVJU MED BUSSJÅFØR SIGBJØRN RIVEDAL:

Kjørte Valdresekspressen i dag

Reporter/fotograf Geir Randby. Redigerer Reidar Gregersen.

– Kan skje meg

Han har tenkt mye på det som skjedde i går, og regner med at han og de andre bussjåførene vil gjøre det i lang tid framover.

Jotunheimen og Valdresruten Bilselskap er et mellomstort selskap med 120 ansatte, hvorav 90 er sjåfører. Selskapet har 80 busser.

Rivedal er ikke engstelig for å kjøre buss etter at en kollega ble drept på jobb, men han har hatt noen tunge stunder det siste døgnet.

– Jeg hadde en spesielt tung stund i går kveld. Da var det svært tungt å være bussjåfør og sitte hjemme med familien og tenke på at det kan skje meg.

Rivedal synes det er ekstra tungt at han kjente den drepte.

– Det skjedde en god kollega. Vi er umistelige alle sammen, og at det skjer mens man er på jobber tungt.