– Tigging er et økende problem

Det er flere tiggere i sentrumsgatene i Lillehammer nå enn tidligere i følge Wenche Haug Almestrand i Lillehammer Sentrum Drift. Hun mener kundene føler seg utrygge når de er ute og handler.

Tiggere

I følge Wenche Haug Almestrand i Lillehammer Sentrum Drift er tigging blitt et større problem i Lillehammer utover sommeren.

Foto: Harald Chr. Eiken / NRK

Wenche Haug Almestrand

Wenche Haug Almestrand

Foto: Harald Chr. Eiken / NRK

– Tiggere i sentrum har blitt et stort problem. Mange av kundene og tilreisende i sentrum føler seg utrygge når de går og handler fordi tiggerne er mange og pågående, sier Wenche Haug Almestrand i Lillehammer Sentrum Drift.

Almestrand, som også sitter i kommunestyret for FrP, mener tigging i sentrum har blitt et økende problem i sommer og at det er mange flere her nå enn tidligere i vår.

– Og det er mange nye. Det er ikke de samme som var her for et par uker siden. Så det har antakeligvis kommet en ny gruppe inn til byen. For de kommer samlet, sier hun.

– Ingen klager

I følge operasjonsleder Alf Harald Rosenberg ved Gudbrandsdal politidistrikt har ikke de fått inn spesielle klager om tigging.

– Jeg har vært på jobb de siste fire ukene og kan ikke huske at vi har fått inn noen spesielle tips eller klager på tiggere i løpet av sommeren, sier han.

Ber politikerne ta tak

Wenche Haug Almestrand oppfordrer likevel politikerne til å forby tigging i sentrum.

– Jeg håper at politikerne og kommuneadministrasjonen tar tak i dette så fort som mulig, sier Almestrand.

I de private kjøpesentrene i byen er det ikke tiggere, fordi de har lov til å jage dem bort fra sin eiendom.

– Det eneste som kan skje i Storgata er at huseierne kan jage dem bort fra sin fasade. Men så lenge politivedtektene ikke er forandret i byen vår, så har ikke politiet myndighet til å jage dem bort, sier Almestrand.