NRK Meny
Normal

– Taket raste sammen tre steder under dansekurs

LILLEHAMMER (NRK): En person er lettere skadd etter at en bygning raste sammen på Lillehammer. 44 personer var i bygningen, og alle skal ha kommet seg ut.

Ulykken skjedde på Lillehammer Camping, og meldingen kom til politiet kl. 21.04.

– Deler av takkonstruksjonen har rast sammen mens det foregikk et dansearrangement der, sier operasjonsleder Atle B. von Obstfelder i Innlandet politidistrikt.

Lavinehund gjennomsøker bygningen

Atle B. Von Obstfelder

Operasjonsleder Atle B. von Obstfelder i Innlandet politidistrikt.

Foto: NRK

Han forteller at en lavinehund nå gjennomsøker bygningen sammen med en politibetjent slik at de skal være helt sikre på et ingen er igjen.

– Vi vet ikke helt sikkert hva som var årsaken til kollapsen, men det var mye snø på taket. Det er derfor nærliggende å tro at dette var årsaken.

Kurs i folkeswing

Det var Lillehammer Swingklubb som hadde nybegynnerkurs i folkeswing denne kvelden.

En person er lettere skadd etter at en bygning raste sammen på Lillehammer. 44 personer var i bygningen, og alle skal ha kommet seg ut.

–Vi hørte et kraftig drønn, og kom oss ut, sier instruktør John Sønsteli.

Han sier at de opplevde situasjonen som dramatisk fordi taket raste sammen tre steder mens de var i full gang med dans.

– Etter at vi kom oss ut, tok jeg en ekstra runde i bygningen for å være sikre på at alle var ute.

Kom seg ut på egen hånd

– Hvordan foregikk evakueringen?

– Mange hadde kommet seg ut på egen hånd før vi kom, så det var mange som sto utenfor da vi ankom, sier operasjonsleder Obstfelder.

Han sier at de nå snakker med vitner på stedet, og jobber sammen med de andre nødetatene for å få oversikt over situasjonen.

Lilllehammer Camping, bygning kollapset

MANGE KOM SEG UT PÅ EGEN HÅND: 44 personer var i bygningen da deler av taket raste sammen.

Foto: Geir Olsen, Geir Olsen / NTB scanpix

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • To turistar redda ut av Rondane

  Ei snøskuterpatrulje frå Norges Røde Kors Hjelpekorps har henta ut to menn frå fjellet som hadde problem med å ta seg ned att på eigehand. Aksjonen starta rundt klokka 18.40 i ettermiddag, og båe skal vera i god form. Mennene vart henta ut frå Eldabu aust for Rondablikk.

 • Gangnes vil tilbake

  Skadeforfulgte Kenneth Gangnes trosser de medisinske rådene, og har bestemt seg for å gjøre et siste comeback i hoppbakken. Det melder NTB. Det er fjerde gang hopperen fra Kolbukameratene kjemper seg tilbake fra korsbåndsskade. Operasjonen i november var vellykket, og totningen ser for seg å være tilbake på ski til høsten.

  Nyoperert Kenneth Gangnes hjemme på Lillehammer
  Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK
 • Kjørte inn i bom ved tunnel

  Flere biler kjørte inn i en bom som gikk ned ved Teigkamptunnelen i Nord- Fron i kveld. Bommen gikk ned etter at en trailer fikk problemer inne i tunnelen. I følge politiet har traileren kommet opp i taket. Vegen er fortsatt stengt og trafikken omdirigeres.