Normal

Hans M. Bjone bekreftet drept

Hans M. Bjone, 55 år fra Brandbu, ble drept i gisselaksjonen i Algerie i forrige uke. Det bekreftet Statoil fredag kveld.

– Svært trist og tragisk, sier Gran-ordfører Knut Magnar Lehre.

Hans Bjone

Hans M. Bjone fra Brandbu drept i gisselaksjonen i Algerie.

Foto: Privat

– Vi hadde jo i det lengste håpet at vi skulle ha fått en annen melding. Vi føler med familien i denne situasjonen som jeg forstår har vært veldig vanskelig. Det er mange som kjenner hverandre her, og det er mange som er berørt.

Ordfører i Gran, Hans Bjones hjemsted, sier kommunen nå gir sin støtte til de etterlatte etter gisseldramaet. Landslagsløperne går lørdagens NM-øvelser i langrenn med sørgebind på armen.

– Kriseteamet i kommunen har arbeidet med denne saken helt siden det ble kjent at Hans Bjone var blant gislene som var tatt på anlegget i Algerie, forteller Lehre.

– De vil fortsette arbeidet sitt nå som det er bekreftet at Bjone er blant de drepte, og spesielt gi sin støtte til den nærmeste familien.

UD: – Ikke lenger sannsynlig å finne overlevende

Lehre sier også at familien har fått god oppfølging fra Statoil.

– Etter det vi forstår har Statoil behandlet denne saken på en svært god måte. Jeg har også fått tilbakemeldinger på at de etterlatte har vært fornøyde med den oppfølgingen de har fått fra kommunen, sier han.

Lehre har ikke selv vært i kontakt med familien, men sier at kommunen vil stille opp og være behjelpelige med begravelsen til Bjone hvis de pårørende ønsker det.

- En hel nasjon føler med dem

Sørgebind i NM

Landslagsløperne går lørdagens NM-øvelser i langrenn med sørgebind på armen. Det skyldes terroraksjonen ved Statoils anlegg i Algerie forrige uke.

-Statoil er en viktig samarbeidspartner for Norges Skiforbund. Nå vet vi at tre er bekreftet døde, mens to fortsatt er savnet. Vi gjør dette for å vise respekt og solidaritet med de etterlatte og våre kolleger i Statoil. Også løperne som skal i aksjon i U23-VM lørdag går med sørgebind, sier langrennssjef Åge Skinstad i Norges Skiforbund til NTB.