– Surrealistisk å bli gjenkjent

Hun gikk fra å være bare Kari, til å bli hele Norges Kari etter sin innsats i «Ingen grenser». Søndag kveld fulgte 1,4 millioner nordmenn hennes kamp opp Snøhetta. – Det er helt surrealistisk å gå fra å være anonym til å bli gjenkjent over alt. Det er rart, men veldig hyggelig, sier den tøffe hamarkvinnen.

Kari på Snøhetta

På toppen av Snøhetta kunne Kari Sangro Olestad fra Hamar endelig slippe jubelen løs etter 40 tøffe mil.

Foto: Skjermdump: Ingen grenser fra NRK1

Det er vel nesten ingen som ikke vet hvem Kari Sangro Olestad er etter at vi i seks uker har fulgt henne og resten av gjengen i NRK-programmet Ingen grenser.

Her har 11 personer med ulike funksjonshemninger kjempet seg fra Femundsmarka til Snøhetta.

Karis far gråt

Søndag kveld gikk siste episode, og det ble et tårevått gjensyn for Kari.

– Jeg satt sammen med faren min, og han gråt. Det gjorde jeg også. Jeg klarte ikke å holde tårene tilbake når vi så på at vi nådde toppen.

Kari fra Hamar har cerebral parese, og hadde til tider en svært tøff tur mot Snøhetta. Et par ganger vurderte hun å gi seg, men beit tennene sammen og fortsatte målrettet mot målet: toppen av Snøhetta.

SE VIDEO: Gledesscener på toppen av Snøhetta!

Video Gledesscener i Ingen grenser

Fra tv-serien «Ingen grenser»

– Når jeg tok på varden på Snøhetta, så gikk det opp for meg at jeg klarte det. Jeg var på toppen. Det bare prikket i hele kroppen min. Det var en magisk opplevelse. Jeg hadde slitt i så mange dager med å være sliten, og endelig klarte jeg å komme meg opp. Og da kom Kari-skriket, sier Kari og ler.

Du kan se alle episodene av «Ingen grenser» i NRKs nett-tv!

– Kjempestolt

Hun har fått enorm støtte etter at programmet startet. Lykkønskningene strømmet inn på et nettmøte på NRK.no og hun har fått hundrevis med venneforespørsel på Facebook.

– Jeg er kjempestolt over at jeg klarte det. Det er litt surrealistisk å gå fra å være anonym til å bli gjenkjent over alt. Alle sier «Hei, Kari». Det er rart, men veldig hyggelig.

SE VIDEO: – Det betyr enormt mye å nå toppen av Snøhetta, sier Kari til NRK Østnytt:

Video Kari fra Ingen grenser: - Det betyr enormt

Reporter Anne Kari Løberg og fotograf Bjørn Opsahl

SE VIDEO: Lars Monsen skryter av Kari på toppen av Snøhetta:

Video Lars Monsen om Kari Sangro Olestad

Fra tv-serien «Ingen grenser»