NRK Meny
Normal

– Sterkt å hylle Thomas sammen

Det ble en følelsesladet kamp mellom Gjøvik Lyn og Valdres FK på Blåbærmyra stadion på Fagernes lørdag. Foreldrene til avdøde Gjøvik Lyn-spiller Thomas Morgan ønsket at sesongens siste kamp skulle spilles så normalt som mulig.

Minnekamp på Blåbærmyra

ETT MINUTTS STILLHET: Spillerne på Gjøvik Lyn og Valdres FK holdt sammen da dommeren blåste for ett minutts stillhet før kampstart på Blåbærmyra stadion på Fagernes lørdag.

Foto: Hanne Stine Kind / NRK

En kunne merke det allerede på parkeringsplassen. Tilskuere i samlet flokk, alvorlige ansikter og ikke minst - stillhet. En annerledes atmosfære før en annerledes fotballkamp. For dagen i dag ble viet vennen, medspilleren og motspilleren Thomas Andrew Morgan.

Thomas var veldig glad i fotball. Det å få lov til å minne han her i dag har vært sterkt og flott.

Audun Solheim, kollega og tidligere fotballspiller

Ønske fra de pårørende

Det har vært en tøff uke både for pårørende, venner og kollegaer etter at Gjøvik Lyn-spilleren Thomas Andrew Morgan ble funnet omkommet i Gjøvik tirsdag ettermidag. Forrige helg søkte over 100 frivillige etter den 23 år gamle mannen som sist ble sett i Gjøvik sentum natt til søndag for en uke siden. Før helga ble det klart at Morgan døde av drukning.

Styreleder i elitestyret i FK Gjøvik Lyn, Jørg Terje Sagenes sier kampen lørdag har vært viktig på så mange måter.

– Det har vært en tung uke, så jeg tror det var godt for gutta å komme litt i bevegelse igjen, sier Sagenes.

Minnekamp for Thomas Morgan

HYLLEST: Tilskuerene på Blåbærmyra stadion minnet Thomas Morgan i dag. Etter seks minutter stoppet kampen for at alle kunne samles i en felles applaus til ære for 23-åringen.

Foto: Hanne Stine Kind / NRK

Han forteller om ei uke hvor spillerne har hatt stort behov for å være sammen og for å få informasjon. I dag fikk de også møte Thomas Morgans nærmeste familie. De ønsket at 2. divisjonskampen skulle gå som normalt.

– Det er spesielt, men også godt. Det å få være sammen med pårørende, med fotballfamilien og med Valdres som vi har fått en god relasjon til, sier Sagenes.

Spillerne fra Gjøvik kjørte buss til Fagernes sammen med familien til Morgan.

– En nydelig ramme

Flere av tilskuerne i dag kjente Thomas Morgan godt. Morgan har spilt for både Gjøvik Lyn og Valdres FK, og kjente mange i miljøet rundt.En av dem som var på Blåbærmyra stadion i dag var kollega og tidligere Gjøvik Lyn-spiller Audun Solheim.

Tidligere Gjøvik Lyn-spiller Audun Solheim

STERKT: Kollega og tidligere Gjøvik Lyn-spiller Audun Solheim sier minnekampen for Thomas Morgan var en rørende opplevelse.

Foto: Hanne Stine Kind / NRK

– Det ble en veldig fin ramme rundt kampen i dag. Så fint vær, sol og masse folk som har møtt opp for å hedre Thomas. Det er utrolig rørende å se, sier Solheim.

Han tror Thomas hadde satt pris på hyllesten i dag.

– Jeg håper han hadde vært glad over å se hvor mange som er glad i han og som har lyst til å minne han.

Etter kampen samlet fotballspillerne på begge lag, støtteapparat og de pårørende seg til en felles samling i lokalene på Blåbærmyra.