NRK Meny
Normal

Politiet: – Solgte biler for andre - tok pengene sjøl

En bilselger fra Hedmarken er siktet for å ha solgt biler på kommisjon og beholdt pengene sjøl, sier politiadvokat Richard Røed.

Richard Røed

ETTERFORSKNING: Økokrimseksjonen i Hedmark er ferdig med etterforskningen av saken mot bilselgeren og har sendt den videre til Statsadvokatene i Hedmark og Oppland, sier politiadvokat og leder for Økokrimseksjonen, Richard Røed.

Foto: Linda Vespestad / NRK

Bilselgeren tok imot tre biler som han skulle selge på kommisjon. Han skulle altså selge bilene for eierne mot at han fikk en prosentandel av salget.

– Han skulle selge biler for andre, men tok pengene sjøl, sier politiadvokat Richard Røed til NRK.

Dyre biler

Bilene var dyre og hadde en verdi på cirka 1,5 million kroner. Bilene ble solgt, men bileierne fikk ikke pengene fra salget. Dette er nå bilselgeren siktet for å ha puttet i egen lomme.

– Han hadde nok en tanke om at det skulle betales tilbake, men det ble altså ikke gjort. Disse pengene tilhører bileieren, og bilselgeren har ikke anledning til å bruke dem sjøl, sier Røed.

Politiet er nå ferdig med sin etterforskning av saken, som er sendt til Statsadvokatene i Hedmark og Oppland som avgjør om det skal tas ut tiltale mot mannen.

Mannens forsvarer Tore M. Famestad sier til Hamar Arbeiderblad at hans klient ønsker å gjøre opp for seg.