Normal

– De nye sms-ene beviser at de var kjærester

Jentas bistandsadvokat Nina Bråthen Hjortdal mener de nye sms-ene som er lagt fram som bevis i ankesaken mot Rune Øygard, viser at de to hadde et kjæresteforhold.

Nina Bråthen Hjortdal

Nina Bråthen Hjortdal mener de nye bevisene som har kommet fram styrker jentas sak mot Rune Øygard.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / Lars Erik Skrefsrud

På ankesakens andre dag fikk retten kjennskap til to av de nye tekstmeldingene som er lagt fram som nye bevis mot Rune Øygard.

Den første meldingen var sendt fra jenta til Øygards mobiltelefon, hvor hun skrev at hun syntes det var rart at hun var mer enn forelska i ham. Videre skrev hun at hun mente at han var perfekt inni og utapå, og at hun savnet ham.

" Håper hjertet ditt også slår ett ekstra slag for meg i dag (..)", var avslutningen på sms-en.

Den andre tekstmeldingen retten fikk høre, var:

"God natt min kjære-kjærast <3 elska de guten min. Håpar du har det bra (..) Alt min kjære"

Bistandsadvokaten mener disse meldingene er klare tegn på at jenta og Rune Øygard var i et kjærlighetsforhold.

– Tekstmeldingene viser at de var kjærester, så enkelt er det, sier Bråthen Hjortdal.

– Dette beviser ingenting

Rune Øygards forsvarer, Mette Yvonne Larsen, mener på sin side at disse meldingene må stå på jentas regning, og at de ikke viser hvilket forhold den tidligere ordføreren hadde til henne.

– Dette er tekstmeldinger som fornærmede har sendt til tiltalte, og det har aldri vært noen tvil om hvordan hun har sett på forholdet dem imellom, sier Larsen.

Hun har sendt kjærlighetsmeldinger til han, men burde ikke han som voksen tatt ansvar?

– Han har vel ikke ansvar for å motta kjærlighetsmeldinger fra henne, det kan vel ikke han gjøre noe med. Men han burde ha sagt fra om det i tide, og det har han jo innrømmet i tingretten at han burde ha satt grenser for, sier forsvareren.

Mette Yvonne Larsen

Mette Yvonne Larsen tror Øygard vil komme inn på de nye tekstmeldingene i sin forklaring.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Mette Yvonne Larsen sier likevel at Øygard i sin forklaring, som etter planen skal starte på torsdag, vil si noe om disse tekstmeldingene.

– Det regner jeg med at han vil. Men hun sier at de var kjærester, det var hennes syn, og det har han bestridt.

Ble rådet til å spare på tekstmeldingene fra Øygard

I en av de mange nye tekstmeldingene Kripos har rekonstruert har det kommet fram at ei venninne av den fornærmede jenta ba henne om å spare på meldinger hun hadde fått fra Rune Øygard.

«Det er visse ting jeg skulle ha sagt jeg også! Men ikke slett meldingene du får og lagre samtalene. Da har du bevis og de er lettere å ta han da» rådet venninnen.

Jenta forklarer at hun allerede i 2009 fortalte om kontakten mellom henne og tiltalte til venninner. Hun viste dem blant annet flere av meldingene han skal ha sendt til henne.

Betrodde seg til venninnene

Men hun vegret seg for å fortelle om den seksuelle kontakten, før etter Øygard ble anmeldt. Først da betrodde hun seg til en av venninnene.

– Jeg fortalte henne om at den jenta det ble skrevet om i media var meg, forklarte hun for retten.

I denne perioden hadde hun daglig kontakt med venninna si, hvor snakket oftere og oftere om Øygard.

– Vi hadde jo daglig kontakt. Jeg ringte før skolen, sendte meldinger, kanskje en telefonsamtale i pausen, forklarte jenta i retten tirsdag.

Onsdag fortsetter hun sin forklaring, og etter planen er det Øygards forsvarer Mette Yvonne Larsen som skal stille henne spørsmål.