NRK Meny

– Skogbruk truer dyrelivet

Verdens naturfond mener snauhogst er den største trusselen mot dyrelivet i Norge. To tredeler av alt dyreliv på jorda er utryddet siden 1970, viser en ny rapport.

Rådgiver i WWF nær, mens hun lytter til fuglelyd. Skogsbilder, mosegrodd skogbunn, dyremøkk på bakken, lav, trær. Hogstfelt, dype spor i skogbunn etter hogstmaskiner. Hogstmaskiner i arbeid skjærer ned trær i skog. Hjullaster frakter tømmerstokker ut av skog. Tømmerstokker i hauger, nær årringer på tre som telles. Biolog som ser på lav som heter gubbeskjegg og er rødlistet.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ny spiller til Storhamar

  Storhamar ishockey har mandag signert 24 år gamle Phil Marinaccio fra Canada. Det skriver klubben på sine nettsider. Trener Fredrik Söderström sier at kanadieren er en ung, ambisiøs spiller med et interessant potensiale. Storhamar topper eliteserien etter at det er spilt 13 kamper.

  Storhamar
  Foto: TV 2
 • Utforkjøring i Garmo

  En personbil kjørte utfor vegen i Garmo ved 11.45-tida i formiddag. Ifølge politiet var det en person i bilen. Vedkommende skal ha smerter i en fot. Nødetatene er på veg til stedet.

 • Store mengder overgrepsbilder

  I dag startet rettssaken mot en mann fra Vest-Oppland som er tiltalt for gjentatte overgrep mot barn, blant annet et familiemedlem. Hun skal ha vært tre år da overgrepene startet. Mannen skal ha hatt over 500 000 bilder av overgrep mot barn.