– Skadene ble påført med stor kraft

Skadene som ble påført 17 år gamle Fahezeh Ahmadi med kniv viser at den drapstiltalte ektemannen må ha brukt mye kraft. Drapsvåpenet var en 29 centimeter lang kjøkkenkniv.

Gjøvik tingrett - Grua-drapet

Den drapstiltalte ektemannen har forklart for retten at han minstet kontrollen i gjerningsøyeblikket. Skadene han påførte sin kone var så store at han må ba brukt mye kraft.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Kriminalteknikere fra Kripos og rettsmedisineren som utførte obduksjonen av den drepte 17-åringen la frem sin dokumentasjon i Gjøvik tingrett i dag.

Stikkskadene som den tiltalte ektemannen erkjenner å ha påført sin kone var så dype at rettsmedisineren mener 29-åringen må ha brukt mye kraft i gjerningsøyeblikket.

Drept med kjøkkenkniv

Drapsvåpenet ble funnet i badekaret i andreetasjen, en 29 centimeter lang kjøkkenkniv.

– Det ble ikke funnet fingeravtrykk på kniven, forklarte politioverbetjenten fra Kripos, og la til at det ikke er uvanlig.

Rettsmedisineren som foretok obduksjonen forklarte at fornærmede hadde tre dype stikkskader i magen, og at knivstikkene ble påført med stor kraft.

Ifølge rettsmedisineren tok det anslagsvis en halv time før den unge moren døde av forblødning.

Grua-drapet drapsvåpenet

Fahezeh Ahmadi ble drept med denne kjøkkenkniven.

Foto: Kripos

Mistet kontrollen

Ektemannen gjentok i dag at han ikke husker hva det var som gjorde at han stakk sin kone med kniv. Men han erkjenner å ha påført henne skadene.

Den tiltalte 29-åringen forklarte i retten mandag at han hadde gått inn på badet mens Fahezeh sto i dusjen. Like før hadde de kranglet, og hun hadde skreket til tiltalte at hun hadde et forhold til en annen mann, og at hun ønsket å skille seg fra ham.

Inne på badet hadde han mistet kontrollen.

– Det svartnet helt for meg. og jeg stakk henne flere ganger. Det gikk først opp for meg hva jeg hadde gjort da jeg vasket hendene og ansiktet på kjøkkenet etterpå, forklarte 29-åringen.

29-åringen gjentok for retten tirsdag at han ikke hadde ønsket å drepe sin kone, men at han vedgikk at han visste det var sannsynlig at hun ville dø av skadene.

Rykket ut til feil bopel

Død kvinne på Grua

Politiet hadde rykket ut til en bopel i nabolaget når de fikk melding om knivstikking, og pågrepet en person utenfor dette huset.

Foto: Eivind Berge Håkonsløkken

En av politioverbetjentene fra Gran og Lunner lensmannskontor, som var først på stedet etter politiet fikk melding om knivstikkingen, vitnet også i retten i dag.

Han fortalte at politiet hadde rykket ut til et annet hus i nabolaget på Grua, hvor de pågrep en person.

– I det personen setter seg i politibilen oppdaget vi en jente som ropte og veivet med armene lenger ned i gata. Da skjønte vi at det var det riktige stedet, forklarte politioverbetjenten.

Det viste seg å være den eldste datteren i huset som hadde gått ned i veien. Politipatruljen gikk inn i huset, og i andre etasje fikk de se en mengde blod gangen og inne på baderommet.

Blodspor førte til et soverom i enden av korridoren. Der fikk politiet øye på fornærmede, som delvis satt på gulvet delvis inne i et klesskap, med hodet lent opp i en hylle med. I mageregionen hadde hun store stikkskader.

– Det var åpenbart for meg at hun var død, forklarte politibetjenten.

Politiet startet etterforskning og sperret av boligen, og personen fra nabohuset som satt bak i patruljebilen ble løslatt.