NRK Meny
Normal

– Sjukepleiere vil til Valdres

FAGERNES (NRK): Det nyåpna lokalmedisinske senteret i Valdres er allerede en svært ettertraktet arbeidsplass.

Stine Mari Skrindsrud Nordaas og Toril Naustdal

ATTRAKTIV ARBEIDSPLASS: Avdelingssykepleier Stine Mari Skrindsrud Nordaas og virksomhetsleder ved Valdres lokalmedisinske senter, Toril Naustdal er stolte av oppslutningen om stillingene i Valdres.

Foto: Sigird Havig Berge / NRK

Den 16. januar i år åpnet det nye lokalmedisinske senteret på Fagernes . Senteret som er landets eneste helsebygg eid av en hel region. Og allerede kort tid etter åpningen søker mange sykepleiere seg til det nye senteret.

– Her får du møte så mange diagnoser og fagfelt, sier avdelingssjukepleier Stine Mari Skrindsrud Nordaas.

Hun er allerede ansatt ved Valdres lokalmedisinske senter. De faglige utfordringene lokka, og det gjør det tydeligvis for mange.

I dag var det høytidelig åpning av Valdres lokalmedisinske senter på Fagernes. Bygget er på over 10.000 m2, og prisen er på nesten 300 millioner kroner.

– Mange å velge i

Det er utlyst 10,8 sjukepleierårsverk ved det nye senteret, og hele 53 personer har søkt på jobbene. Det er et stort antall i Valdresmålestokk, og virksomhetsleder Toril Naustdal tar det som et godt tegn.

– Vi har en godt kvalifisert masse å velge i. Vi er veldig heldige og har mange søkere utenfor Valdres som ønsker å flytte hit. De har fersk erfaring fra spesialisthelsetjenesten, noe som er svært positivt for oss, sier Naustdal.

Senteret har søkere fra store sjukehus som Ullevål, Ahus og Rikshospitalet. De neste par ukene skal Naustdal bruke på intervju og ansettelser, og hun mener det er mange grunner til at folk både fra sjukehus og kommuner ønsker seg til et lokalmedisinsk senter.

– Jeg tror flere ser at det å jobbe i kommunal sektor er spennende og interessant. Her må du se hele pasienten og tenke helhet, sier Naustdal.

Attraktive arbeidsplasser

1. juni skal intermediæravdelingen der sjukepleierne skal jobbe være i gang. Ved Nord- Gudbrandsdal lokalmedisinske senter har de holdt det gående siden 2012. Og selv om det har vært noen svingninger i søkertallet dit, har de ikke problemer med å få tak i godt kvalifiserte folk.

– Erfaringen har vært at det har vært relativt god søkning. Spesielt til stillinger som har litt størrelse, sier virksomhetsleder på Otta, Heidi Reitan.

Og ifølge Naustdal er lokalmedisinske sentre over hele landet attraktive arbeidsplasser.

– Ja, det har vært mange godt kvalifiserte søkere som vil til de lokalmedisinske sentrene. Slik ser det ut til å være i Valdres også.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Northug langt bak

    Petter Northug kom i mål 1.27 bak Anders Gløersen på 15 kilometer fri teknikk i sesongdebuten på Gålå fredag. Førebels ligg Northug på ein 8.plass.

  • Alf Prøysens ærespris til Myhre

    Alf Prøysens ærespris blei i går tildelt visesongaren Lars Martin Myhre. Juryen grunngjev tildelinga med at Myhre er ein av dei verkeleg berande bjelkane i norsk musikkliv gjennom snart 50 år.

    Om Prøysen hadde vore i bransjen i dag hadde Myhre og Prøysen truleg samarbeidd for lenge sidan, heiter det i grunngjevinga til juryen.