– Sikker på at hun var død

I dag vitnet to av kollegene til de barnevernsansatte som ble angrepet, sparket og slått av en mann i slutten av 20-årene på Otta i fjor. De fortalte at de trodde barnevernslederen var død.

Barnevernkontoret på Otta, Sel kommune

Det var her på barnevernkontoret på Otta at angrepet skjedde.

Foto: Reidar Gregersen/NRK

18. oktober i 2013 trodde to ansatte ved barnevernstjenesten på Otta i Gudbrandsdalen at de så barnevernslederen ligge drept på gulvet.

Dekket av blod

– Hun lå på gulvet uten å røre på seg. Hun var dekket av blod. Jeg var sikker på at hun var død, forklarte kollegaen.

Hun var selv i rommet der angrepene skjedde, men løp for å hente hjelp da hun forsto hva som var i ferd med å skje.

– Den tiltalte siktet seg rett inn på henne og slo henne med stor kraft. Min første tanke var at jeg må få tak i politiet, fortsatte hun.

Lå livløs

Dermed løp hun til kantina, der politiet satt, og sa at de måtte komme. På vei tilbake til rommet der angrepet skjedde, møtte hun den tiltalte med påsatt håndjern. Han var tatt hånd om av politiet. Hun gikk deretter til kontoret der kollegaene lå på gulvet.

– Den ene kollegaen hadde blod på kroppen fra topp til tå. Jeg tenkte på magen hennes, siden hun er gravid. Den andre lå livløs. Jeg gikk bort til henne og så at øynene hennes gikk rundt, fortsatte hun.

Hjelpepersonell kom raskt til stedet og kjørte de to skadde kvinnene til legevakt og sykehus.

– Jeg var nære på å miste to kolleger. Det er helt uvirkelig. Det var som i en film, sier hun.

Målbevisst

En annen kollega av de to fornærmede forteller at hun opplevde den tiltalte som målbevisst i sitt angrep.

– Jeg så den tiltalte i gangen rett før angrepene. Jeg kunne se på kroppsspråket hans at han var rasende. Om han bare ville ta noen, kunne han like gjerne tatt meg som var i gangen, fortalte hun.

Hun forklarer at det var hennes to kolleger som var målet for den tiltalte, etter at han fikk vite at sønnen hans skulle bli tatt fra ham. Hun sliter nå med skyldfølelse fordi hun ikke klarte å hjelpe kollegene sine.

– Jeg har dårlig samvittighet, siden jeg ikke prøvde å stoppe ham. Jeg burde ha ropt på ham eller noe, sa hun.

Vitnet forteller også at hun ikke liker å ha folk bak seg, som følge av episoden på rådhuset i Sel kommune i oktober i fjor.