NRK Meny
Normal

– Saken må få konsekvenser

Fylkesrådet og fylkesdirektøren i Hedmark sitter nå i krisemøte for å finne ut hva som skal bli konsekvensene av Eva Arnseths milliongaranti til et Hamar-firma.

Aasa Gjestvang

Sps fylkesråd Aasa Gjestvang avventer hva Ap bestemmer seg for.

Foto: Jan Egil Løvbak / NRK

Eva Arnseth

Fylkesråd Eva Arnseth: Må gå på grunn av garantisaken?

Foto: NRK

Onsdag ble det kjent at fylkesråd Eva Arnseth ga garanti om seks millioner kroner til et Hamar-firma uten å ha fullmakt til det.

Firmaet Scan4News sendte 23. februar en søknad til fylkesrådet i Hedmark om seks millioner kroner i støtte over tre år til et forskningsprosjekt, et samarbeidsprosjekt med blant annet Høgskolen i Gjøvik og den nederlandske stat.

Men allerede to uker før søknaden ble sendt til fylkesrådet, hadde Scan4News fått garantien om pengestøtte. Det var fylkesråd Eva Arnseth som garanterte beløpet, uten at resten av fylkesrådet var orientert.

– Det er trist at vi har kommet hit

Senterpartiets Åsa Gjestvang, som er nestleder i fylkesrådet fikk aldri vite om garantien før saken ble behandlet politisk. Nå krever hun at saken får konsekvenser, men hun vil avvente og se hva fylkesrådet nå kommer fram til.

– Jeg synes det er trist at vi har kommet dit vi er nå. Det er ikke til å komme fra at ingen i fylkestinget i Hedmark har mulighet til å gi denne typen garantier, sier hun.

Hun legger til at Hedmark Senterparti kommer til å diskutere saken på sitt styremøte torsdag kveld. Men hun vil altså verken avkrefte eller bekrefte om Senterpartiet vil støtte et eventuelt mistillitsforslag mot fylkesrådet.

– Noen konsekvenser må jo dette få, men jeg vet foreløpig ikke noe om hvilke, sier Gjestvang.