NRK Meny

– Riktig av Mellem å trekke seg etter jeger-støtte

Ordfører i Elverum, Erik Hanstad, synes det var riktig av Ove Mellem å trekke seg fra vervet som leder i viltfaglig utvalg. Flere politikere reagerte på Mellems uttalelser i retten hvor han støttet jegerne som er siktet for ulovlig ulvejakt.

Ordfører i Elverum, Erik Hanstad.

– Når Mellem kommer med støtte eller stiller seg bak brudd på norsk lov, så er jeg ikke bekvem med det, sier ordfører i Elverum, Erik Hanstad.

Foto: Knut Sveen / NRK

Artikkelen er flere år gammel.

Tirsdag ble det kjent at tolv menn fra Hedmark er siktet for ulovlig ulvejakt. Politiet mener at jakta har pågått over lengre tid, og politiet gjorde beslag i våpen, PC-er og telefoner.

Så langt er tre av dem varetektsfengslet i en uke, og det var under rettsmøte i går at Ove Mellem, som er leder i viltfaglig utvalg i Elverum kommune, støttet de tolv jegerne.

Etter å ha snakket med ordfører i Elverum, Erik Hanstad, så valgte Mellem å trekke seg som leder med øyeblikkelig virkning, melder Østlendingen.

– Jeg trekker meg. Hvis de høye herrer i kommunen ikke aksepterer mitt syn i ulvesaken og mitt syn på rovdyr; ja da har jeg ingenting i viltfaglig utvalg å gjøre. Støtten fra hele landet teller mye mer enn kritikk fra politikere i Elverum, sier Mellem til ostlendingen.no.

Støtter siktede jegere

Før fengslingsmøtet i Sør-Østerdal tingrett i går støttet Mellem de siktede jegerne. Mellem var krass i sin kritikk mot myndighetene.

Jegerne Pål Syljeset (tv), Ove Mellem og Trond Lagerløv, alle Elverum.

Ove Mellem (i midten) kom med klar støtte til de siktede jegerne i retten torsdag.

Foto: Knut Sveen / NRK

– Dette kommer til å hardne til. Myndighetene skyter med store kanoner. Dette kommer til å eskalere. Det er en provokasjon. Det blir geriljakrig, sier Mellem, som også er viltfaglig leder i Elverum kommune.

Foran et stort pressekorps fortalte Mellem hva han mente om situasjonen.

– Dette er familiefedre, det er vanlig bygdefolk som nå får ødelagt livene sine på grunn av den feilslåtte politikken. Dette er arbeidsomme folk, sier Mellem.

– Riktig beslutning

I dag var det varslet et formannskapsmøte hvor uttalelsene Mellem kom med i retten i går skulle diskuteres, men etter et møte med ordfører Hanstad i går trekker Mellem seg som leder i viltfaglig utvalg.

Ordføreren mener at det var rett av Mellem å trekke seg.

– Jeg synes det kan være en naturlig konsekvens ut ifra de uttalelsene som kom i går. Selv om Mellem sa han uttalte seg som privatperson så er det klart at han ble presentert som viltfaglig leder i Elverum, noe han er. Den linken kunne være problematisk for Elverum kommune, sier ordfører Erik Hanstad.

– Hva synes du om uttalelsene til Mellem?

– Han er et menneske med stort engasjement og er ikke redd for å si hva han mener, men når det kommer tydelig fram at han støtter eller stiller seg bak brudd på norsk lov, så er jeg ikke bekvem med det.

Ove Mellem sier i en tekstmelding til NRK i dag at han ikke ønsker å si noe mer om saken.

SE VIDEO FRA RETTEN:

Jegere i Hedmark raser over at flere står tiltalt for å ha skutt ulv ulovlig.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND