NRK Meny
Normal

– Riktig av Mellem å trekke seg etter jeger-støtte

Ordfører i Elverum, Erik Hanstad, synes det var riktig av Ove Mellem å trekke seg fra vervet som leder i viltfaglig utvalg. Flere politikere reagerte på Mellems uttalelser i retten hvor han støttet jegerne som er siktet for ulovlig ulvejakt.

Ordfører i Elverum, Erik Hanstad.

– Når Mellem kommer med støtte eller stiller seg bak brudd på norsk lov, så er jeg ikke bekvem med det, sier ordfører i Elverum, Erik Hanstad.

Foto: Knut Sveen / NRK

Tirsdag ble det kjent at tolv menn fra Hedmark er siktet for ulovlig ulvejakt. Politiet mener at jakta har pågått over lengre tid, og politiet gjorde beslag i våpen, PC-er og telefoner.

Så langt er tre av dem varetektsfengslet i en uke, og det var under rettsmøte i går at Ove Mellem, som er leder i viltfaglig utvalg i Elverum kommune, støttet de tolv jegerne.

Etter å ha snakket med ordfører i Elverum, Erik Hanstad, så valgte Mellem å trekke seg som leder med øyeblikkelig virkning, melder Østlendingen.

– Jeg trekker meg. Hvis de høye herrer i kommunen ikke aksepterer mitt syn i ulvesaken og mitt syn på rovdyr; ja da har jeg ingenting i viltfaglig utvalg å gjøre. Støtten fra hele landet teller mye mer enn kritikk fra politikere i Elverum, sier Mellem til ostlendingen.no.

Støtter siktede jegere

Før fengslingsmøtet i Sør-Østerdal tingrett i går støttet Mellem de siktede jegerne. Mellem var krass i sin kritikk mot myndighetene.

Jegerne Pål Syljeset (tv), Ove Mellem og Trond Lagerløv, alle Elverum.

Ove Mellem (i midten) kom med klar støtte til de siktede jegerne i retten torsdag.

Foto: Knut Sveen / NRK

– Dette kommer til å hardne til. Myndighetene skyter med store kanoner. Dette kommer til å eskalere. Det er en provokasjon. Det blir geriljakrig, sier Mellem, som også er viltfaglig leder i Elverum kommune.

Foran et stort pressekorps fortalte Mellem hva han mente om situasjonen.

– Dette er familiefedre, det er vanlig bygdefolk som nå får ødelagt livene sine på grunn av den feilslåtte politikken. Dette er arbeidsomme folk, sier Mellem.

– Riktig beslutning

I dag var det varslet et formannskapsmøte hvor uttalelsene Mellem kom med i retten i går skulle diskuteres, men etter et møte med ordfører Hanstad i går trekker Mellem seg som leder i viltfaglig utvalg.

Ordføreren mener at det var rett av Mellem å trekke seg.

– Jeg synes det kan være en naturlig konsekvens ut ifra de uttalelsene som kom i går. Selv om Mellem sa han uttalte seg som privatperson så er det klart at han ble presentert som viltfaglig leder i Elverum, noe han er. Den linken kunne være problematisk for Elverum kommune, sier ordfører Erik Hanstad.

– Hva synes du om uttalelsene til Mellem?

– Han er et menneske med stort engasjement og er ikke redd for å si hva han mener, men når det kommer tydelig fram at han støtter eller stiller seg bak brudd på norsk lov, så er jeg ikke bekvem med det.

Ove Mellem sier i en tekstmelding til NRK i dag at han ikke ønsker å si noe mer om saken.

SE VIDEO FRA RETTEN:

Jegere i Hedmark raser over at flere står tiltalt for å ha skutt ulv ulovlig.