Hopp til innhold

– Piskingen var frivillig

Det er ikke samsvar mellom forklaringene til deltakerne på festen hvor ei 17 år gammel jente ble slått med pisk før helga. Lensmannen håper saken kan avsluttes før påske.

Per Harald Jørgensen

Lensmann i Øyer, Per Harald Jørgensen, håper på å få avsluttet etterforskningen av saken før ferien.

Foto: Reidar Gregersen / NRK

– Vi har avhørt til sammen seks personer så langt i dag, som var til stede i selskapet. Herunder to voksne, som oppholdt seg i et tilstøtende rom, sier lensmann Per Harald Jørgensen i Øyer.

Mandag ble det kjent at ei 17 år gammel jente fra Sør-Gudbrandsdalen ble slått med det som ble betegnet som en ridepisk eller et belte, da hun var på en fest med jevnaldrende fredag i forrige uke. Sju personer deltok på festen.

– Ingen av disse har registrert noen vegring mot det om har foregått, ifølge forklaringene har ingen blitt påført noe mot sin vilje. Når det er sagt, er det ingen tvil om at det er blitt påført skader der og at vedkommende har fått plager i ettertid, sier Jørgensen.

– Aldri samsvar mellom forklaringer

– Det gjenstår et par avhør, som gjennomføres enten tirsdag kveld eller i løpet av onsdag, før saken kan avsluttes. Lensmannen håper saken blir ferdig før påske.

– Hva vi konkluderer med er litt tidlig å si. Det er litt sprikende forklaringer med

ung jente pisket på fest

Foreldrene har lagret filmsnutten som ble lagt ut på Facebook og delt den med politiet.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

hensyn til antall slag som er blitt påført. Forklaringene så langt tyder på at de fleste har fått slag, i større eller mindre grad, og med større eller mindre intensitet. Hvorvidt de andre har skader eller ikke, vet vi ikke noe om.

Jørgensen sier det er vanlig at forklaringene er ulike.

– Det er aldri samsvar mellom fornærmedes forklaring og gjerningspersoner/vitner, så det forbauser ikke oss.

Mange reaksjoner

Foreldrene har vært åpne om hendelsen på Facebook, og reaksjonene har ikke latt vente på seg. Mange har kommentert på innleggene og også tatt direkte kontakt med familien.

De understreker at de ikke er ute etter å «ta noen», men at det er viktig å gjøre folk, og spesielt andre foreldre, oppmerksomme på hva som kan skje.

– Det skjer så mye på fester, det er ikke bare alkohol, røyk eller narkotika, det er grensetesting på alle nivåer, for eksempel lik det vår datter ble utsatt for. Kan vi få andre tenåringsforeldre til å våkne og se at det er mange mulige farer rundt hjørnet, så er jeg fornøyd, sa faren til jenta til NRK mandag kveld.

Flere saker fra Innlandet