NRK Meny
Normal

– Petter Thoresen får tidlig sommerferie

Selvtilliten er skyhøy på Hamar etter at Storhamar slo ut Sparta i kvartfinalen. Nå er ordkrigen allerede i gang før Stavanger-duellen i semifinalen.

Thoresen

UTFORDRES: Stavanger Oilers-trener Petter Thoresen blir utfordret av Storhamar, lenge før den første semifinalen starter. I fjor var det en svært tøff batalje mellom lagene i finalene, blir det like mye drama i årets semifinaler?

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Det blir spennende og tøffe matcher. Vi skal krige skikkelig mot Stavanger. Vi er ikke redd for noen ting, dette blir skikkelig krig.

Storhamar-trener Alexander Smirnov setter tonen før det som forhåpentligvis blir en vårthriller i norsk ishockey – Storhamar mot Stavanger. I fjor var de to klubbene finalerivaler, og bataljen ble avgjort i syvende og siste kamp. Oljeklubben i vest vant og ble norgesmester.

Les også:

– Stor Hamar-familie

I går var det over 5.000 mennesker i Hamar OL-amfi da Storhamar slo ut Sparta. Det er så godt som «fullt fjøs». Oppmøtet gleder Storhamar-treneren.

Storhamar

RUSSISK TRENER: Han har mye av det russiske temperamentet i seg, og overfører sin lidenskap til spillerne, Storhamar-trener Alexander Smirnov. Han mener det blir ekte krig mot Stavanger.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Vårt publikum står alltid sammen med oss, og støtter oss. Og vi er en stor Hamar-familie.

To av dem som bryr seg aller mest om klubben er Kim Skogheim og Stig Dayanandan. De er med i Fattige fettere AS, en støtteforening som blant annet har vært med og reddet klubben fra konkurs.

– Man blir litt utladet og tom etter en slik opplevelse som vi hadde i går. Den stemningen som de 5.000 lager, det er gåsehud. Det er «uhamarsk» sier Kim Skogheim.

Stig Dayanandan har beskjeden klar før semifinalene starter:

– Petter Thoresen får tidlig sommerferie!

(artikkelen fortsetter under bildet)

Kim Skogheim og Stig Dayanandan

Kim Skogheim og Stig Dayanandan fra Fattige Fettere AS bruker det meste av sin tid på deres hjertebarn, Storhamar ishockey. Og de er ikke i tvil om hvem som vil gå seirende ut av duellen mot iskrigerne fra vest.

Foto: Mette Finborud Børresen / NRK

Skal spille til de har gullhjelmer

Thoresen ler da han får høre de verbale skuddene som Storhamar serverer.

– De er optimister på Hamar nå hører jeg, men vi har ikke planer om tidlig ferie. Vi har tenkt til å spille til vi står der med gullhjelmer på hodet, kontrer Thoresen.

Petter Thoresen, som også er far til Patrick, som har utmerket seg på det norske landslaget i utenlandske ligaer, flyttet til Hamar på 1990-tallet, og spilte og trente Storhamar i mange år. Og Thoresen innrømmer at det alltid betyr litt ekstra å møte gamleklubben.

– Det er selvfølgelig spesielt. Men når pucken blir droppet så er det et lag jeg jobber for. Det er alltid følelser involvert når jeg møter Storhamar, men jeg blir desto stoltere av å slå dem.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Thoresen

Petter Thoresen jubler med spillerne etter å ha sikret seg seriegullet i fjor. Tiden vil vise om det blir gullhjelmer på Stavanger-gutta for femte året på rad.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

Vil få 6.000 til å tie

Stavanger kunne som årets seriemester velge mellom Storhamar eller Vålerenga som motstander. Thoresen sier det er flere grunner til at de landet på Storhamar.

– Vi har slått dem fem av fem ganger i år, de har hatt mange skader i det siste. Og så vet vi at det mot Storhamar blir gode hockeykamper, med fine rammer rundt. Storhamar har enda flere på kampene sine enn vi har, og det inspirerer gutta våre å komme til Hamar å spille – å forsøke å få 5-6.000 til å bli stille.

Hvem som tier hvem får man svar på når semifinalene begynner!