NRK Meny
Normal

– Orker ikke en ny flomtaksering

– Det er ikke snakk om å gå på ei ny runde med taksering uten at vi får bistand og blir i stand til å gi de skadelidte hjelp, sier lensmann i Midt-Gudbrandsdal, Jan Erik Rundsveen, med bitter erfaring etter 2011-flommen.

Jan Erik Rundsveen

Lensmann Jan Erik Rundsveen ser mørkt på takseringsarbeidet etter flommen.

Foto: Madeleine Cederström / NRK

– Takseringen etter flommen går utover vanlig politiarbeid. Det er uholdbart å velte dette arbeidet over på et lite lensmannskontor uten ekstra ressurser, sier lensmann Rundsveen.

Politiet som er ansvarlig for taksering av flomskader, fortviler over manglende kapasitet til å hjelpe alle, men politimesteren i Gudbrandsdal politidistrikt, Arne Hammersmark, lover nå ekstra ressurser.

Jobber døgnet rundt

Lensmann i Midt-Gudbrandsdal, Jan Erik Rundsveen, sier til GD at han har bitter erfaring fra hvordan det gikk i 2011.

NVE inspiserer Veikleåa
Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Han ser mørkt på situasjonen hvis det ikke blir bedre denne gangen.

– Det har vært meget hektiske dager, og vi har snakket om det, vi som har jobbet mest med det, at det ikke er snakk om å gå på ei runde til. Men vi har jo ikke noe annet valg enn å krumme nakken og gjøre så godt vi kan, og så får tida vise om vi får bistand og blir bedre rustet til å gi de skadelidte hjelp.

Lensmann Jan Erik Rundsveen jobber døgnet rundt i Kvam. Men det har han gjort før - nemlig etter flommen i 2011.

– Dette går også utover det vanlige politiarbeidet, sier han.

– Det vi gjør i første omgang, er bare å registrere skader, så jobber vi oppover i systemet og får bistand fra politimesteren i Gudbrandsdal for å få et bedre apparat enn vi hadde i 2011.

Lover ekstra ressurser

– Hva gjør du for å få avlastet lensmannskontoret med denne jobben?

– Politimesteren har bedt meg om å skissere et opplegg. Så vil han ta det opp med Politidirektoratet, og jeg har et håp om at vi få ekstra ressurser til å håndtere dette.

Og mye tyder på at lensmannen får det han ønsker. Politimester Arne Hammersmark i Gudbrandsdal politidistrikt lover ekstra ressurser.

Arne Hammersmark

Politimester ved Gudbrandsdal politidistrikt, Arne Hammersmark, lover ekstra ressurser.

Foto: Frode Meskau / NRK

– Den enkelte lensmann vi få den hjelp de trenger for å kunne skjønnstaksere naturskadene, sier politimester Hammersmark.

Han avviser at de var for sene med å gi hjelp etter 2011-flommen.

– Midt-Gudbrandsdal lensmannskontor fikk ekstra ressuser til takseringen, men det er klart; det var mye arbeid, sier politimester Arne Hammersmark.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Trafikkulykke på Dokka

    En person skal sitte fastklemt etter trafikkulykke ved Dokka brannstasjon.

    Laster Twitter-innhold