NRK Meny
Normal

– Naturlig at Ståle blir spurt, men han takker aldri i verden ja

HAMAR (NRK): Fotballentusiaster i Ståle Solbakkens «hjemby» har sterke meninger rundt tilbudet om å bli norsk landslagstrener.

Ståle Solbakken

ØNSKET: Ståle Solbakken skal ifølge VG ha blitt tilbudt jobben som norsk landslagssjef. Men det er uvisst om mannen fra Grue er interessert i jobben.

Foto: Harald Thingnes / NRK

– Det er flott og på sin plass at Ståle Solbakken blir tilbudt landslagstrenerjobben. Han er den beste treneren vi har i dette landet.

Geir Hansen er på kafe i Hamar med «guttegjengen». Kaffe og vafler står fremme på bordet, og måltidet blir akkompagnert av hyggelig fredagsstemning – med løs prat om blant annet fotball.

– Kan ikke være så dum

Men – selv om Ståle Solbakken ifølge VG skal ha fått trenertilbudet, kommer han aldri i verden til å takke ja, mener Hans H. Slettum.

– Han kan da ikke være så dum at han gjør det. Hvorfor? Fordi landslaget er rett og slett elendig.

Knut Langdalen har vært i HamKam i 40 år, han har også mye kontakt med Ståle Solbakken når han er i Danmark. Han er enig med bordnabo Slettum.

– Han er jo under kontrakt med FC København og den tror jeg ikke han bryter.

John Anders Rise

POSITIV: HamKam-spiller John Anders Rise er ekte Solbakken-patriot, og håper virkelig at han blir norsk landslagssjef. Han tror Solbakken vil gjøre en svært god jobb.

Foto: Knut Røsrud / NRK

Stort engasjement på Briskeby

Også på Briskeby stadion, HamKams hjemmebane, har de selvfølgelig fått med seg at Ståle Solbakken etter alle solemerker har fått tilbudet om å bli norsk landslagstrener.

Solbakken hadde stor suksess da han ledet HamKam, han tok laget både til opprykk og en sterk femteplass i eliteserien og ble kalt «Ståle Salvatore».

Stein Arne Ingelstad, avtroppende daglig leder i HamKam, mener landslaget vil få en slagkraftig trener i Solbakken.

– Vi får en som gir 100 prosent hele veien, er dedikert til å bygge lag og få resultater. Han er dyktig med mennesker, flink til å sette krav.

– Bra timing

Han mener at Solbakkens evne til å få mye ut av små ressurser både i HamKam og København vil kunne overføres til landslaget.

– Norge er jo nede nå både med tanke på interessen og resultatene. Men det er mange gode fotballspillere i Norge, utfordringen er å bygge et kollektiv med et mål og noe å tro på.

John Anders Rise, spiller på HamKam, mener at nettopp den negative trenden landslaget har vært i vil være positiv for Solbakken.

– Timingen for han nå kan jo være gunstig, vi har jo ikke kvalifisert oss til noe mesterskap på mange år. Jeg håper jo som patriot at vi er nærmere et mesterskap med han som trener.

Tore Antonsen

VETERANGJENGEN: Tore Antonsen og de andre HamKam veteranene var som alltid sammen på kafeen fredag formiddag. Antonsen lover at det ville blitt hæla i taket neste fredag hvis Solbakken takker ja til landslagsjobben.

Foto: Knut Røsrud / NRK

Tore Antonsen, tidligere landslagskeeper og andre HamKam-veteraner er hver fredag samlet i kafeen i Briskeby-kjelleren, så også i dag. Og Ståle-patriotismen vil ikke være mindre hos veteranene.

Man må heia ekstra på Norge med Ståle som sjef, det er helt klart. Sier han ja i løpet av uka blir det høy stemning her neste fredag!