NRK Meny
Normal

– Nå vart vi glad, oppriktig glad!

Dænsebændet fra Snertingdal sto for en stor prestasjon da de vant sin tredje spellemannspris i går kveld.

Dænsebændet vant Spellemannspris

Her er noen svært så glade karer, som vant sin tredje Spellemannspris. Dænsebændet fra Snertingdal viste at albumtittelen stemt, de er nemlig et band «Med sans for dans».

Foto: Erik Waage / NRK

– Man blir alltid i godt humør av å danse, sa prisutdeler Frida Ånnevik før hun skulle dele ut prisen for «Årets danseband» under Spellemannprisen.

Dansbandsjangeren står sterkt i Innlandet, med Ole Ivars som den store fanebæreren.

Og det var et innlandsband som stakk av med den høythengende Spellemannsprisen også i år. Dænsebændet fra Snertingdal vant nemlig for albumet «Med sans for dans».

– Nå vart vi glad, oppriktig glad. Vi synes faktisk vi fortjente det, for vi hadde ei god plate, sa vokalist Arnstein Tungvåg i takketalen.

En takketale som for øvrig ble en liten snakkis på sosiale medier i går kveld:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

– Nå tar vi en tynn en!

Bandet er ekte bransjeveteraner: De startet opp i 1981 og har og gitt ut hele 18 plater. Da bandet rundet 30 år ga de ut en jubileums-CD med den passende tittelen «30 år i tjeneste».

Og det er heller ikke første gangen bandet fikk komme opp på scenen for å motta en Spellemannspris. De vant nemlig også den samme kategorien både i 2000 og 2011.

Og de lovet fra scenekanten å feire triumfen. På ekte Toten-dialekt sa de glade vinnerne:

– Nå skar vi ta en tynn en! Bli mæ å sjenk dekk litt dekk å!

Og Dansebandet feiret ikke bare med en tynn en selv, men dro også på seg spanderbuksene ifølge prisutdeler Frida Ånnevik som la ut dette bildet på Instagram:

«Fikk en tynn en av Dænsebændet om noen lurte. Takk for fin kveld, og fortjent pris til Susanna og Jenny! Hurra!»

Laster Instagram-innhold

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Trosholmen ordførerkandidat

    Nominasjonskomiteen i Lillehammer Arbeiderparti innstiller Ingunn Trosholmen som ordførerkandidat til kommunevalget i 2019. Trosholmen har tidligere vært varaordfører i Øyer og er i dag varaordfører i Lillehammer. Hun var åtte år ved Nansen Fredssenter.

  • Ja til felles barnevernstjeneste

    Nordre Land kommunestyre sa i går ja til å bli med i en felles barnevernstjeneste i Gjøvik og Land. 16 stemte for og 11 imot forslaget etter en fire timer lang debatt.

  • Ap-politiker siktet for underslag

    Tidligere varaordfører og leder i Nord-Odal Arbeiderparti, Lasse Weckhorst, er nå siktet for underslag av 216.000 kroner fra Arbeiderpartiet, Nord-Odal idrettslag og en annen forening. Weckhorst har tilstått. Saken går i Glåmdal tingrett 18. april.