– Nå er jeg ferdig med Frp

Frp-politiker Johnny Wæhler fra Hamar er opprørt over at fylkespartiet har meldt ham ut for å ha brutt partiets regelverk i den nye Facebook-saken. En svært opprørt Wæhler sier han nå er ferdig med partiet.

Johnny Wæhler

Frp-politiker Johnny Wæhler sier han anser seg ferdig med partiet.

Foto: Vibeke Haagensen / NRK

Bakgrunnen for striden er et bilde Wæhler la ut på Facebook av Jens Stoltenberg og Anders Behring Breivik bak et gitter med tittelen: «En landsviker og en folkemorder». Nå har Hedmark Frp meldt Wæhler ut av partiet.

– Hvis partiet skal holde på å melde ut folk med, kall det litt ekstreme meninger, blir det ikke mange medlemmer igjen, sier Johnny Wæhler.

Utmeldt per e-post

Johnny Wæhler oppholder seg for tida i Thailand, men på telefon sier Wæhler at han er uenig i avgjørelsen om at han er utmeldt av Fremskrittspartiet.

– Jeg har fått en e-post fra fylkessekretæren om at jeg er aktivt utmeldt, sier en opprørt Wæhler som mener dette går på ytringsfriheten løs.

Partiet mener Wæhler er "aktivt utmeldt" fordi han har forbrutt seg mot partiets regelverk, men Wæhler har ikke meldt seg ut av egen fri vilje.

"Aktivt utmeldt" betyr altså ikke at et medlem har meldt seg ut selv. Det er det partiet som har gjort.

– En prinsippsak

Etter at det ble kjent hva Wæhler hadde publisert på nettsamfunnet, kom følgende pressemelding fra partiet onsdag kveld.

– Hedmark FrP anser Johnny Wæhler fra Hamar som aktivt utmeldt av Fremskrittspartiet. Hans opptreden på Facebook 13.02.2012 er i strid med vedtektenes § 3 fjerde avsnitt.

Fylkespartiet mener de har dekning for vedtaket i partiets eget regelverk.

Fylkesleder Geir Tjugum sier at det er en prinsippsak når medlemmer ikke respekterer partiets vedtekter, og mener saken skader Frp. Også for ett år siden var Wæhler i Facebook-trøbbel da han på sin profil mente at Arbeiderpartiet var medskyldige i massakren på Utøya.

– Ferdig med partiet

Johnny Wæhler sier på telefon fra Thailand at han er sterkt uenig i det som står i pressemeldinga fra fylkespartiet.

– Jeg har ikke har meldt meg ut av partiet, sier en svært oppgitt Wæhler som er vararepresentant for Frp i Hamar kommunestyre, og har vært en profilert og aktiv lokalpolitiker i partiet i mange år.

Nå anser han seg nå som ferdig i Frp.

– Hvis man ikke får lov til å ytre seg fritt, da blir det ikke mange igjen i partiet. Da snakker vi ikke om11 prosent oppslutning, men ned mot tre-fire prosent som er sperregrensen, sier Johnny Wæhler.