NRK Meny
Normal

– Merket skjelvet 30 mil unna

Kongsvinger-kvinnen, Tone Sønsterud, merket jordskjelvet i Christchurch på New Zealand sjøl om hun befinner seg 30 mil unna.

Tone Sønsterud befinner seg i New Zealand.

Tone Sønsterud fra Kongsvinger er i New Zealand sammen med 13 andre stortingsrepresentanter.

Foto: CHRISTCHURCH PRESS/Stortinget / Reuters

Sønsterud er en av 13 stortingsrepresentanter som er på New Zealand. De befinner seg i Wellington, cirka 30 mil nord for der skjelvet skjedde.

Kjente to rystelser

Minst 65 personer er bekreftet omkommet i jordskjelvet som rammet Christchurch litt før klokka ett natt til tirsdag norsk tid. Jordskjelvet hadde en styrke på 6,3. Redningsmannskaper leter nå etter folk som er fanget i ruinene.

Tone Sønsterud sier hun merket skjelvet 30 mil unna.

– Jeg satt i et møte da jeg kjente to rystelser, og jeg tenkte med engang at nå må det være jordskjelv et sted. Jeg tenkte ikke så mye mer over det, men etter hvert fikk vi beskjed om at det hadde vært et stor jordskjelv i Christchurch, sier Sønsterud på telefon fra Wellington.

Byen ble også rammet av et jordskjelv i høst. Det hadde en styrke på 7,1. Ingen omkom, men byen fikk store materielle skader.

Var i byen for to dager siden

Jordskjelv i Christchurch på New Zealand

Jordskjelv i Christchurch på New Zealand.

Foto: HO / Reuters

Sønsterud forteller at de var på besøk i den jordskjelvramma byen for to dager siden.

– Vi fikk guiding og informasjon om gjenoppbyggingen etter jordskjelvet i september. Så skjer dette tragiske i dag.

Hun sier mange nå frykter nye skjelv andre steder i landet. På alle tv-kanaler ruller bilder av folk som er i sjokk og forvilte.

– Inntrykkene er sterke. Det er en trykket og spent stemning. Folk er bekymret for at det skal skje andre steder. Jeg frykter ikke det, men jeg har stor sympati med de som er rammet, sier Sønsterud til NRK.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.