– Mange har sluttet med fotball for å være med på det her

På Gran på Hadeland får barn mestringstrening gjennom hunder.

Ikke alle barn er like aktive i idretter som foreksempel fotball og ski. På Gran på Hadeland har de derfor funnet et alternativ! Der får barn mesteringstrening gjennom hunder.

ELSKER HUNDER: Ikke alle barn er like aktive i idretter som for eksempel fotball og ski. På Gran på Hadeland har de derfor funnet et alternativ! Der får barn mestringstrening gjennom hunder.

Det er Hadeland hundeklubb som tilbyr kurset som «ung og hund». En av jentene som har meldt seg på og synes dette er kjempegøy er Ronja Krogh.

– Jeg vil aktivere hunder også og ikke bare tenke på å aktivere meg selv, sier Ronja til NRK.

Hun forteller at hun blir sliten av å løpe rundt med hunden, og at hun får en god følelse inni seg av å klare ulike hindre sammen med hunden.

– Det var vanskelig første gangen, men så blir det enklere, forteller Ronja.

Får mestringsfølelse

Nina Tandberg er initiativtaker og trener på kurset. Hun synes det er helt utrolig å se på hvordan barna er sammen med dyrene.

– Det er mange som har sluttet på fotball og andre ting for å være med på det her. Jeg ser at hunder og barn har veldig glede av hverandre, og jeg ser den mestringsfølelsen som ungene får ved å være sammen med hunder, sier hun.

Hun forteller at alt gjøres på frivillig basis.

– Men det er jo så gøy. Vi går hjem med stor klump i halsen hver gang, sier Tandberg.

6. juni skal barna og hundene ha et show på Jevnaker, og etter planen blir det flere oppvisniinger ut over sommeren.