NRK Meny
Normal

– Må regne med å pendle

– De ansatte som mister jobben ved Nordan i Åsnes må regne med å pendle for å få ny jobb, sier NAV-leder i Åsnes, Bente Liljan.

NorDan på Arneberg

Nordan på Arneberg i Åsnes legges ned om noen måneder. De som mister jobben må regne med pendling for å få ny jobb, sier NAV-leder.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

NAV-sjefen i kommunen har ikke mange stillinger å by de ansatte som mister jobben ved Nordan på.

NAV-leder i Åsnes, Bente Liljan

NAV-leder i Åsnes, Bente Lijan.

Foto: Halvor Mykleby / NRK

– I Solør er det kun 10 stillinger i dag, mellom Elverum og Kongsvinger er det 50 til, men de fleste av disse stillingene krever utdannelse, dette viser at det er vanskelig for dem som er ufaglærte å få jobb i området. Derimot lærere og sykepleiere er det store behov for, sier leder av NAV i Åsnes, Bente Lijan.

Hun oppfordrer de som nå mister jobben om å være aktive med å markedsføre seg og kontakte folk i nettverket sitt, for å prøve å få seg nye jobber.

– De som mister jobben må være aktive med å finne fram til ledige stillinger og søke ledige stillinger, sier Lijan.

– Må regne med pendling

Da de ansatte på Nordan ikke har rett kompetanse til ledige jobber i området, mener NAV-lederen at de må belage seg på pendling for å få ny jobb.

– Ja, de må nok se ut over Solør og kanskje også utenfor Glåmdals-regionen også, sier Liljan.

– Men det kan jo være vanskelig for mange å måtte begynne å pendle lange veier?

Det kan jo være det, men det som er viktig å huske på da, er at det er lettere å få seg en annen jobb dersom man er i jobb. En pendlertilværelse kan være en mellomløsning, det er viktig å prøve selv om man ikke får drømmejobben, sier Liljan.

Høy ledighet og få jobber

NAV-lederen forteller at arbeidsledigheten i Åsnes var på 5.7 prosent i mars.

– Det er den høyeste arbeidsledigheten i Hedmark fylke, fastslår Liljan.

Hun mener at det på tross av høy arbeidsledighet og få jobber nå er om å gjøre å se etter mulighetene.

– Det er viktig at de som mister jobben nå ved Nordan tenker litt vidt i forhold til hva de kan. Vi har litt lett for å sette snevre grenser for oss selv i forhold til hva vi kan brukes til, sier Liljan.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Kinesisk snøkunst til Beitostølen

    Neste veke kjem ei gruppe med kinesiske snøskulptørar til Beitostølen for å starte arbeidet med eit stort kunstverk i snø, melder OA. I alpinbakken har dei nå laga ein snøhaug på tusen kubikk som dei langreiste kunstnarane skal få boltre seg i. Kunstverket er ein del av avtala som Beitostølen resort har inngått med millionbyen Harbin i Kina.

  • Bil velta mellom Moelv og Brøttum

    Ein bil ligg på sida etter ei utforkøyring på fylkesveg 213 mellom Moelv og Brøttum, like ved Ulvenkrysset, skriv Ringsaker blad. Bilen har treft brøytekanten før han velta inn i vegbana. Politiet var på staden rundt klokka 17 i ettermiddag. Dei har så langt ikkje sett noko til føraren av bilen. Trafikken blir dirigert manuelt forbi staden.

  • Stort underslag for retten

    Tirsdag må en bonde fra Hedmark og en tidligere regnskapssjef i Gartnerhallen møte i retten, tiltalt for å ha underslått 49 millioner kroner fra frukt- og grøntprodusenten. Ifølge førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim er dette en av de mer alvorlige underslagssakene Økokrim har hatt, skriver NTB.