NRK Meny
Normal

– Må gjøre en innsats for å ha det bra

Tanja Caldecourt fra Gjøvik sier hun ikke kan leve godt med seg sjøl hvis hun ikke gjør en innsats for å skape en bedre verden.

Tanja Caldecourt
Foto: Privat/Illustrasjon: Steffen Fløan Øie

Tanja Caldecourt er 1. kandidat på lista til Miljøpartiet De Grønne på Gjøvik. 31-åringen er snart ferdig utdannet som psykoterapeut.

Jeg har alltid vært samfunnsengasjert, men mest opptatt av de store spørsmålene. Men så ble jeg mor. Og da klarte jeg ikke lenger leve med den smerten av at verden ikke er slik jeg vil den skal være. Så da får jeg gjøre det lille jeg kan.

Tanja Caldecourt, 1.kandidat på lista til Miljøpartiet De Grønne i Gjøvik

Og det første man da kan gjøre er å finne seg et politisk parti. Men det var ikke bare enkelt.

– Jeg likte mange ting som forskjellige partier stod for. Men mitt parti fant jeg først da jeg leste partiprogrammet til De Grønne. Da falt alt på plass, og det var deilig, sier hun.

Caldecourt skjønner at det kan være vanskelig for mange å ta et valg, og hun tror det er grunnen til at mange ikke stemmer.

– Jeg tror folk ofte bare resignerer, sier hun.

Med fare for å høres både banal og klisjéfyllt ut så mener jeg at vi skal være gode mot hverandre. Jeg brenner også for at vi skal være gode mot naturen. Dette er idealistisk og det er rasjonelt og logisk begrunnet.

Sanseopplevelser

Dersom hun fikk være ordfører en dag, med diktatorisk makt, ville hun gitt folk mer opplevelser.

– Da hadde jeg fått mer natur og kultur inn i hele livsløpet. Sanseopplevelser, små hverdagsopplevelser er noe vi for eksempel har fratatt mange eldre. Det synes jeg er forkastelig, sier hun.

Caldecourt vil også ha mer frihet for menneskene.

– De Grønne er et frihetsparti. Frihet er ansvar. Det gjelder spesielt eldreomsorgen. De eldre er en ressurs som vi burde hedre, sier Caldecourt.

Intervjuet ble gjort før 22.07.2011.