NRK Meny
Normal

– Line (16) husker ingenting fra fallet

Snowboardkjøreren Line Wold Moen fra Trysil ligger på Ullevål sykehus med kraftig hjernerystelse, bekkenbrudd og nakkeskader etter det stygge fallet i NM på hjemmebane.

Line Wold Moen, snøbrettkjører fra Trysil

Line Wold Moen som er en av landets mest lovende snowboardkjørere, har hatt to stygge fall i vinter.

Foto: Privat

– Hun husker ingenting fra hoppet, sier faren Trond Moen fra Ullevål der datteren ligger. Han forteller at hun etter forholdene har det bra.

Det var i går, på siste dag av NM i ekstremøvelsen, big air Line falt i det siste hoppet.

Det deltok mellom 100 og 150 i mesterskapet i Trysilfjellet.

Vant gull og bronse

Den unge, lovende snowboardkjøreren vant likevel gull i juniorklassen og bronse i sitt første NM i seniorklassen. Det er nemlig det beste av tre hopp som teller, og de første hoppene gikk fint.

Line Wold Moen, snowboard-kjører, Trysil

Line står her på bakken og ser på en konkurrent i lufta.

Foto: Ola Matsson, Skistar Trysil

Det forteller Ola Matsson i Skistar Trysil som var vitne til det som skjedde. Han sier til NRK at Line var uheldig, og at fallet ikke skyldtes forholdene.

– Det var i sistehoppet det skjedde. Det er en lang flate før kulen, og Line landet i humpa på kulen. Hun kom altså ikke over.

Line er som vent et stort snøbrettkjører-talent, og kom nesten til finalen i junior-VM i vinter.

Også skadet i Sveits

Trond Moen forteller at det ikke er første gang Line er skadet denne sesongen.

Silje Norendal og Nora Thompson, NM big air Trysil

Silje Norendal, gull og Nora Thompson, sølv, på seierspallen, mens bronseplassen står tom fordi Line Wold Moen er på vei til Ullevål sykehus.

Foto: Ola matsson, Skistar Trysil

– I oktober lå hun på sykehus i Sveits i ni dager etter at hun falt og pådro seg blødninger i et nyre. Det er nesten bedre med brudd enn indre skader. Da vet en mer, sier han.

Line skal til MR-undersøkelse med bekkenbruddene mandag før det blir avgjort om hun skal opereres. Nakkeskadene skal også undersøkes nærmere.

Det er tøffe dager for 16-åringen som er elev ved skigymnaset på Hovden der hun går på spesiallinje for snowboardkjørere.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Måtte fire ekstraomganger til

    I den andre kvartfinalen i sluttspillet i håndball for herrer i kveld så vant Kolstad 37–34 mot Elverum. Dermed må det spilles en tredje kvartfinale for å avgjøre hvem som går til semifinalen. Den kampen spilles i Elverum på søndag.

  • Granstunnellen åpner trolig i kveld

    Granstunnellen på rv 4 er stengt pga at vann har flommet inn fra elva Vigga. – Vi håper vi klarer å åpne kl. 23 i kveld, sier Asbjørn Stensrud, seksjonssjef i Vegvesenet.

  • Rask kjøring i Kongsvinger

    UP har hatt fartskontroll i 80-sonen i Masterudvegen i Kongsvinger. Det endte med 23 fartsovertredelser, 22 fikk forenklet forelegg og en mistet førerkortet. Høyeste fart ble målt til 116 km/t.