NRK Meny
Normal

– Lå hjelpeløs i flere timer

Et vitne som forklarte seg i voldtektssaken i Glåmdal tingrett i dag, sa at den fornærmede lå blodig i flere timer før det ble tilkalt hjelp.

Vitneboks

Flere av vitnene til hendelsen, husker lite eller ingenting av det som skal ha skjedd.

Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK

I saken mot en 43 år gammel mann fra Kongsvinger-området, forklarte et vitne i Glåmdal tingrett i dag at fornærmede lå hjelpeløs i flere timer før det ble tilkalt hjelp.

Vitnet var drosjesjåfør, og kjørte opp til stedet etter å ha blitt hentet av en kvinne som hadde vært på stedet. Da han kom dit voldtekten skal ha skjedd, så han fornærmede liggende delvis avkledd i fosterstilling. Fornærmede skal nærmest ha vært livløs, og ille tilredt ifølge drosjesjåførens forklaring.

Sol Elden

Den tiltaltes forsvarer, Sol Elden.

Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK

– Det så ut som han hadde ligget der lenge uten å få hjelp, fordi blodet rundt han hadde størknet. Det var mye blod rundt han, og da vi sjekket pulsen hans, så var den lav, forklarte drosjesjåføren.

Husker lite, eller ingenting

43-åringen er tiltalt for å ha voldtatt en 66 år gammel mann med gjenstander. Tiltalte er også tiltalt for å ha skadet fornærmede med slag og spark. 43-åringen nekter for å ha voldtatt 66-åringen, men erkjenner å ha utøvet noe vold.

Flere av vitnene som ble innkalt til Glåmdal tingrett i dag, husker lite eller ingenting av det som skjedde den aktuelle dagen. Episoden skal ha skjedd på pendlerparkeringen, også kalt «Tørka» på folkemunne, ved Kongsvinger jernbanestasjon 3. september i 2012. Flere av vitnene satt og drakk sammen, i forkant av det som skal ha skjedd.

Vitne følte seg truet

En kvinne som også vitnet i retten i dag, har følt seg truet av tiltalte.

– Han kom bort til blokka der jeg bor på lørdag og sa «Jeg skal ta en av dere i natt». Kvinnen som var vitne til deler av hendelsen i 2012, ble engstelig og ringte politiet og meldte ifra om trusselen.