NRK Meny
Normal

– Kommunen forsømte barna

Alvdal kommune har fått et millionkrav for å ha forsømt barna som ble utsatt for seksuelle overgrep av stefaren og mora over flere år.

Bistandsadvokat Inger Johanne Reiestad-Hansen.

Bistandsadvokat Inger Johanne Reiestad Hansen varsler millionkrav mot Alvdal kommune.

Foto: Steinar Bendiksvoll

Artikkelen er flere år gammel.

Inger Johanne Reiestad Hansen som er bistandsadvokat for de to barna har nå sendt erstatningskrav mot kommunen. Beløpet er på 6.8 millioner kroner melder TV2.

Barnevernet sviktet

Mora og stefaren til de to barna ble dømt til 15 års fengsel for grove seksuelle overgrep mot de to barna over flere år.

Inger Johanne Reiestad Hansen mener barnevernet i kommunen sviktet barna etter at de flyttet til Alvdal.

– De har satt i gang tiltak som ikke var formålstjenlig, tross bekymringsmeldinger. Vi mener kommunen er solidarisk ansvarlig i forhold til det som har skjedd overfor disse barna, sier hun.

Antyder nesten 7 millioner kroner

Inger Johanne Reiestad Hansen sier det ikke er satt noe eksakt beløp i erstatningskravet. Men de har tatt utgangspunkt i det standardiserte beløpet ufra loven knytta til overgrep mot barn under 16 år. Da blir erstatningskravet fra hver av barna 3.4 millioner kroner.

– Vi har sendt krav til kommunen der vi ber om en dialog der vi har antydet hva som er veiledende, sier Reiestad Hansen. Kravet kan både bli under og over den veiledende satsen.

Ikke overrasket over søksmål

Ordfører i Alvdal, Svein Borkhus, sier han ikke er overrasket over at det kommer et søksmål mot kommunen i en så alvorlig sak.

Verken han eller rådmannen i kommunen hadde mandag mottatt kravet fra bistandsadvokaten til barna.

Han har derfor ingen kommentar til kravet, utover at kommunen nå setter sin advokat på saken.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Dømt i ulvesaken

    Engerdølen Svein Ove Nordsveen er dømt til 90 dagers fengsel for forsøk på medvirkning til ulovlig ulvejakt. Han er også dømt to års jaktforbud. Eidsivating lagmannsrett har dømt ham på nytt, etter at Høyesterett opphevet dommen fra lagmannsretten. Nordsveen er skuffet over dommen. Hans advokat Jørn Mejdell Jakobsen sier saken ankes til Høyesterett på grunn av feil lovanvendelse.

    Jørn Mejdell Jakobsen og Svein Ove Nordsveen i Eidsivating lagmannsrett
    Foto: Linda Vespestad / NRK