NRK Meny
Normal

– Jenta tok forsvarerens prosedyre pent

Øygards forsvarer Mette Yvonne Larsen la ned påstand om frifinnelse på begge punkter for overgrepstiltalte Rune Øygard. – Jenta tok det pent, sa jentas bistandsadvokat Nina Braathen Hjortdal.

klundseter og hjortdal 01.11.12

Bistandsadvokat Nina Braathen Hjortdal sier forsvarers påstander var som forventet

Foto: Arne Sørenes / NRK

- Hun var innom de momentene jeg tenkte at hun skulle komme innom, og det var som forventet, sa Nina Braathen Hjortdal etter Mette Yvonne Larsens prosedyre på den nest siste rettsdagen i saken mot Rune Øygard.

Hjortdal mente det ikke kom overraskende momenter under forsvarerens prosedyre.

Hun sa også at den fornærmede jenta i saken tok Larsens prosedyre på en grei måte.

– Jeg hadde forberedt henne på at det kunne bli tøft, men hun tok det pent, sa Hjortdal.

Bistandsadvokaten sa at jenta selv svært gjerne ønsket å være tilstede da forsvarer Mette Yvonne Larsen la fram sin prosedyre.

Omfanget skal bevises

- Jeg mener at aktors påstand er for streng. Både ut fra det generelle straffenivået, men også ut fra antall. Omfanget skal også bevises, sa Larsen i sin prosedyre torsdag.

Hun ba om frifinnelse for Øygard på begge de to punktene han er tiltalt for.

Larsen la vekt på at det ikke finnes tekniske bevis for et eneste av overgrepene jenta forteller om, heller ikke det første overgrepet jenta fortalte om, som skal ha skjedd på hytta til Øygard på Kråkenes i Sogn og Fjordane.

Her har jenta beskrevet at et overgrep skal ha skjedd mens kona til Øygard var på butikken.

– Lite trolig med samleie mens kona var på butikken

– At han skal ha hatt samleie med jenta mens kona var på butikken, rett rundt hjørnet, er helt usannsynlig. Det er ikke bevist utover enhver rimelig tvil, og da kan han ikke dømmes, sa Larsen.

– En forsvarer skal ikke bare bekjempe bevis, men finne ut av den alternative historien. Har denne chattingen blitt oppfattet fra fornærmedes side som at hun og Øygard har et kjæresteforhold?, spurte Larsen i sin prosedyre i dag.

Retten fortsetter i morgen, med replikker og duplikker, og blant annet skal bistandsadvokaten prosedere erstatningskravet for den fornærmede jenta.

– Men jeg vil nok også komme inn på de momentene som forsvareren var inne på, og det vil være av stor betydning for meg hvordan fornærmede har hatt det i tiden mens overgrepene fant sted, og i tiden etterpå, sa Nina Bråthen Hjortdal.

Både tiltalte Rune Øygard og den fornærmede jenta vil også få ordet i morgen dersom de ønsker det.

SE RAPPORT FRA RETTEN KLOKKEN 17.00:

Rapport fra retten i rettssaken mot Øygard klokken 17.00 den 01.11.2012

Rapport fra retten klokken 17.00

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Det blir Innlandet Venstre

    Venstre i Hedmark og Oppland slår seg sammen. Det blir Innlandet Venstre fra 1. januar 2020. Vedtaket ble gjort enstemmig på årsmøtene til de to fylkespartiene.

  • SV går sammen i Innlandet


    Fylkespartiene til Hedmark SV og Oppland SV vedtok på sitt felles årsmøte i helga forslaget om å slå seg sammen til SV Innlandet. Dette skal i praksis gjelde fra årsmøtet i 2019.