NRK Meny
Normal

– Det er ikke lett å styre en kommune

Gunveig Eggen har vært med i lokalpolitikken i en mannsaldrer. Og det har ikke alltid vært enkelt å være høyrekvinne i en AP-dominert kommune som Engerdal.

Gunveig Eggen
Foto: Privat/Illustrasjon: Steffen Fløan Øie

– Da jeg kom inn i lokalpolitikken i 1980 var det veldig mye nytt. Og det å være medlem i Høyre var... Ja, vi ble sett på som litt spesielle. Det var stor forskjell på høyre- og venstresiden på den tida og vi var ikke alltid dus med hverandre, sier hun.

30 år har hun brukt på lokalpolitikk i Engerdal. Hun mener hun har lært veldig mye av arbeidet, men har enkelte ganger tenkt at nok får være nok.

– Men så får man en liten opptur og innser at det er verdt alt arbeidet. Det er ikke lett å styre en kommune. Det er i alle fall mye enklere å sitte på sidelinja og kritisere, sier hun.

Noe av det viktigste for Gunveig gjennom disse årene har vært å bevare friheten.

– Ja, jeg synes det er veldig viktig å ta vare på enkeltindividet, sier hun.

Og selv om hun nå har blitt 69 år, føler hun at hun har mye igjen å bidra med i den kommende perioden.

– Jeg pleier å si at det ikke blir noe sirkus om man ikke har både gamle og nye hester. Å ha både eldre og yngre medlemmer, er en styrke for et kommunestyre.

Intervjuet ble gjort før 22.07.2011.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Bil stjålet i Gjøvik

    En grønn VW Passat ble stjålet fra Gjøvik sentrum i dag tidlig. Ifølge politiet skjedde tyveriet imellom 05.25 og 06.25. Politiet ønsker tips om bilen med kjennetegn JD 19209.

  • Hus brant ned

    Et bolighus ble totalskadet i en brann i Garsjøvegen på Østre Toten i går kveld. Ingen personer befant seg i huset, ifølge politiet. Brannårsaken er foreløpig ukjent.

  • Storhamar vant

    Storhamar vant i går kveld 2–0 borte mot Stjernen i en eliteseriekamp i ishockey. Hamar-laget styrket dermed sin ledelse på tabellen.