NRK Meny
Normal

– Hvis jeg hadde anmeldt, hadde kanskje andre barn sluppet unna

GJØVIK TINGRETT (NRK): I den store sedelighetssaken på Gjøvik har ei av de fornærmede kvinnene forklart seg i dag. Les alt om saken her!

Aktor i samtale med forsvarer Per Espen Eid og medforsvarer Eva Kulsvehagen.

MANGE AKTØRER: Aktor Jo Christian Jordet i samtale med forsvarer Per Espen Eid og medforsvarer Eva Kulsvehagen. Det er mange advokater i saken, blant annet 24 bistandsadvokater.

Foto: Lars ErikSkrefsrud / NRK

På andre rettsdag i den store sedelighetssaken i Gjøvik, hvor en 49-åring står tiltalt for overgrep mot 110 barn, forklarte en av de fornærmede kvinnene seg. Mannen står tiltalt for å ha forgrepet seg på henne i en bil da kvinnen var 15 år. I dag er hun 27 år.

Kvinnen forklarer at hun har tenkt mye på det som skjedde i forbindelse med rettssaken.

– Jeg har tenkt mye disse dagene, og hatt problemer med å sove. Jeg har tenkt mye på at dersom jeg hadde anmeldt det som skjedde den gangen, hadde kanskje de andre barna sluppet unna, sier hun.

Les alt om saken her:

Fornærmet: – Det var spennende

Kvinnen forklarte at det var fint å få oppmerksomhet fra en som var så mye eldre. Hun forteller også at det var et tillitsforhold mellom henne og den 22 år eldre mannen, og at det var frivillig fra hennes side.

– Men det var en dum avgjørelse av meg den gangen, jeg var bare 15, sa kvinnen.

Hun forklarte at hun oppfattet ham som en mann litt utenfor boksen, og at han ikke hadde egne barn og samboer.

– Han var snill, veldig ålreit å snakke med og å komme i kontakt med. Mer husker jeg ikke, sa den nå 27 år gamle kvinnen fra vitneboksen i Gjøvik tingrett.

Per Espen Eid, forsvarer, overgrepssak GJøvik

FORSVARER: Per Espen Eid er hovedforsvarer for den tiltalte 49-åringen.

Foto: Roy Allan Larsen / NRK

– Tenkte at det ikke måtte bli kjent

En av de sakkyndige, Terje Tørrisen, spurte om tiltalte forsøkte å overtale henne til noe.

– Nei, det gjorde han ikke.

– Hva tenkte du om aldersforskjellen?

– Stor, og det var det som gjorde det spennende for min del. Jeg tenkte at jeg ikke måtte si det til noen, og at han kanskje kunne miste jobben hvis det ble kjent.

Tiltalte: – Det er forferdelig

Tiltalte sier han forstår at det han gjorde mot jentene han forgrep seg på, var forferdelig. Det samme sa han om overgrepsmaterialet han lastet ned.

– Jeg tenkte da det pågikk at det ikke var bra, og jeg har tenkt mye på det i det i siste. Jeg har et problem det må gjøres noe med, sa tiltalte på spørsmål fra aktor og bistandsadvokater.

Han sa at han ikke hadde svar på mange av tankene han hadde, og at han trengte hjelp for å få bukt med problemet han sier at han har.

49-åringen har erkjent straffskyld på de fleste av punktene han er tiltalt for. Det er satt av lang tid til rettssaken, som går helt fram til påske.