– Hotellkonkurs er tragisk for Kongsvinger og regionen

– Det er tragisk at Kongsvinger nå er uten hotell, sier varaordfører Helge Thomassen. I går ble det kjent at hotellene er konkurs.

Königs Winger hotell

KONKURS: Selskapene som driver Königs Winger hotell på Kongsvinger festning og Vinger hotell er konkurs, dermed må hotellene stenge dørene.

Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

Onsdag morgen leverte de to driftsselskapene Vinger Hotelldrift AS og Vinger Utvikling AS inn oppbudsbegjæring. Førstnevnte selskap driver Vinger hotell, mens Vinger Utvikling driver Königs Winger på festningen og Skansgården ved Vingersjøen.

Dermed står Kongsvinger uten hotell.

– Skuffende

– Jeg ble både overrasket og skuffende da jeg hørte dette. Jeg trodde det gikk bra, og eieren har lagt ned mye tid, penger og arbeid i dette. Spesielt Königs Winger på festningen har fått mye god tilbakemelding rundt omkring i regionen, så at de nå stenger dørene er skuffende, sier varaordfører i Kongsvinger, Helge Thomassen.

Helge Thomassen

TRIST: Varaordfører Helge Thomassen synes det er trist og tragisk for Kongsvinger og regionen at hotellene må stenge.

Foto: Vera Wold / NRK

Styreleder Arnt Mikalsen i driftsselskapene sier til Glåmdalen at Vinger Utvikling til sammen har over 7 millioner kroner i gjeld til långivere og leverandører. De samme tallene for Vinger hotelldrift er 3,4 millioner i kassakreditt og gjeld til leverandører.

– Jeg synes det er veldig trist og leit at det har kommet til en slik situasjon at banken og selskapene ikke blir enige, sier Mikalsen.

– Negativt

Varaordfører Helge Thomassen tror ikke det er noe kommunen kan gjøre for å hjelpe de konkursrammede hotellene. Men han håper at hotellene snart åpner dørene igjen, for han synes ikke det er bra at en såpass stor by som Kongsvinger nå er uten hotell.

– Det er klart at dette er veldig negativt for blant annet besøk og konferanser. Det er tragisk for hele regionen at vi ikke har et eget hotell å vise til. Kommunen bruker også hotellene her til seminarer, og nå må vi se oss om etter et annet sted.

Leder av sentrumsforeningen Byen vår, Uno Arnesen, tror det er liv laga for hotellene i byen, og foreslår mer satsing mot forskjellige arrangementer slik at man kan lokke folk til byen for en overnatting eller to.

– Kongsvinger har vel ikke akkurat stor hotellkapasitet, så at det er utrolig synd at det man har ikke går. Det må jo være ganske unikt at vi så å si står uten hotellovernatting, det er vel ikke mange byer som kan skilte med det.