NRK Meny
Normal

– Hjemmet vårt så ut som et katastrofeområde

SKREIA(NRK): – Det var helt uvirkelig. Vi fikk sjokk, sier Svein Gustav Olsvold fra Skreia i Østre Toten kommune.

Svein Gustav Olsvold, Skreia

ET SJOKK: Svein Gustav Olsvold fra Skreia fikk sjokk da han våknet etter at en bil traff huset hans midt på natta.

Foto: Einar Langholen-Schulstad / NRK

Natt til søndag bråvåknet Olsvold til et forferdelig brak. En bil med to unge menn hadde kjørt av veien, gjennom hagen til familien Olsvold før den traff huset mer enn to meter over bakken.

– Litt over klokka to på natta våknet vi av et vanvittig smell, sier Svein Gustav Olsvold. Det var helt hinsides. Jeg lå på sofaen fordi jeg har en hund som er sjuk. Jeg lurte på om det var et mareritt. Jeg vekte foreldrene mine som lå i andreetasjen og sov. Da vi kom ut ble vi møtt av et katastrofeområde.

Fikk ikke opp døra

Før familien kom seg ut av huset prøvde de å åpnet hoveddøra. Den klarte de ikke å åpne.

Hus truffet av bil på Skreia

KNUST INNGANG: Inngangspartiet var så ødelagt av bilen at Svein Gustav Olsvold ikke fikk opp døra innenfra.

Foto: Einar Langholen-Schulstad / NRK

Da de via omveier endelig kom seg ut, var det et uvirkelig syn som møtte dem. Det første de fikk se var bilen.

– Litt bortenfor lå en mann. Da vurderte jeg førstehjelp, men det var ingenting jeg kunne gjøre. Derfor ringte jeg politiet med en gang.

Hvordan så det ut ellers?

– Det var katastrofeområde. Et gjerde på 20-25 meter var borte og lå i en haug. Bilen hadde kjørt ut cirka 85 meter fra huset, gjort flere rundbyks, rev med seg det som var av busker og havnet tilslutt to meter og 60 cm over inngangspartiet på huset. Foreldrene mine lå og sove i andre etasje. Hadde bilen truffet huset bare litt lenger til venstre, så tør jeg ikke tenke på hva som hadde skjedd, forteller Svein Gustav Olsvold.

Opplever ofte råkjøring

Vill ferd gjennom hagen på Skreia

VILL FERD: Bilen har hatt en vill ferd gjennom hagen før den traff huset.

Foto: Einar Langholen-Schulstad / NRK

Folk opplever ofte råkjøring i dette området på Skreia. Ifølge Olsvold kan de våkne flere ganger om natta, særlig om sommeren.

– Hver natt er det grisekjøring. Du hører bare buldringa. Her er det 50-sone, men det er hastigheter som er helt hinsides. Derfor ventet vi på dette. Det var bare et tidsspørsmål.

Alvorlig skadet

Det var to unge menn i bilden som traff huset til Svein Gustav Olsvold. Passasjeren ble alvorlig skadet, mens føreren fikk lettere skader. Ifølge opereasjonsleder Trine Engen ved Innlandet politidistrikt er det mistanke om høy fart og kjøring i ruspåvirket tilstand.