NRK Meny
Normal

– Har angret på at jeg ikke la opp

Tora Berger ble kåret til årets forbilde under idrettsgallaen i går, og fulgte opp med seier i Oberhof i dag. Men det har vært en tung sesong for lesjingen.

Selv om det ble seier i dag så har Tora Berger av og til angret på at hun ikke la opp etter fjorårssesongen. For fram til i dag har VM-dronning fra ifjor slitt denne sesongen og har hatt sine tøffe stunder. Reporter: Jørn Lien. Redigerer: Arild Sandsvik.

Tora Berger ble på lørdag kåret til årets forbilde på idrettsgallaen. Selv forberedte hun seg til dagens renn i Oberhof.

Tora Berger var tilbake i god gammel form da hun og Synnøve Solemdal sikret dobbelt norsk på fellesstarten i Oberhof søndag. Berger gikk i mål 17,5 sekunder før Solemdal.

Denne helga har med andre ord vært et etterlengtet høydepunkt for Tora Berger, som har slitt uvanlig tungt denne sesongen.

– Det gikk veldig bra i dag. Det ble ett treff mer enn i går, så det går framover med formen, sier hun til NRK.

Men Berger har til tider angret på at hun ikke ga seg etter sesongen i fjor, der hun blant annet tok fire gull (to indviduelle) under VM i skiskyting i Nové Město.

– Jeg har sagt at jeg har angret noen ganger ja, jeg sa det etter sesongen i fjor.

Hva er årsaken til det?

– Når man er litt frustrert, og ting ikke går som det skal er det lett å tenke sånn.

Ser framover mot OL

Berger understreker at nå er all positiv energi rettet mot OL i Sotsji.

– Denne helga har vært positiv, og jeg trenger den tryggheten og den sjøltilliten. Jeg har lyst til å gjøre det bra i OL - jeg vil ha en medalje, sier hun.

Etter sesongen derimot, da er det slutt. Årets forbilde har 'planene' klare.

– Det blir vel en periode der jeg ikke skal tenke så veldig mye, tror jeg. Jeg skal rett og slett ha meg litt ferie.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND