NRK Meny
Normal

– Han svarer godt for seg

– Rune Øygard er fornøyd med hvordan hans forklaring går, det virker ikke som om aktor klarer å sette han fast, sier forsvarer Mette Yvonne Larsen.

Mette Yvonne Larsen

Forsvarer Mette Yvonne Larsen mener Øygard har en god retorikk og avgir en god forklaring fra vitneboksen.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Rune Øygard har i dag fortsatt sitt vitnemål i retten i dag. Ifølge forsvarer Mette Yvonne Larsen er han fornøyd med hvordan forklaringen går.

– Har en god retorikk

Larsen sier det ikke virker som om aktor Torbjørn Klundseter klarer å sette fast den tidligere ordføreren, selv om han forsøker etter beste evne.

– Det ser ut som om Øygard har en god retorikk, som kanskje overgår det som statsadvokaten klarer å følge opp.

Hun synes Øygard svarer godt for seg på spørsmålene som aktor stiller, men understreker at det ikke er hennes oppfatning som er avgjørende.

Kan ikke huske alt

På flere av spørsmålene knyttet til noen av tekstmeldingene som aktor har lagt fra som bevis i saken, forklarer Øygard at han ikke husker omstendighetene eller hva han mente med språkbruken. Larsen sier det ikke bør oppfattes som negativt.

– Den fornærmede jenta husket veldig lite rundt tekstmeldinger som ble sendt fra et senere tidspunkt enn de Øygard får spørsmål om. Mediene mente jo at det er forståelig, så får man gi han den samme forståelsen, sier forsvareren.

Hun forklarer videre at det ikke er noe spesielt ved at man ikke husker alle tekstmeldinger man har sendt, særlig når det har vært så mange.

– Men spørsmålet er om meldingene viser seksuell aktivitet, som han er tiltalt for. Det at mye av kommunikasjonen er påfallende er jo han den første til å bekrefte og beklage.