NRK Meny
Normal

Far til voldtektstiltalt: – Han har ikke vært voldelig mot kvinner

– Jeg har aldri hørt at min sønn har vært voldelig mot noen kvinner, forklarte faren til den voldtektstiltalte i Sør-Østerdal tingrett mandag.

Rettssak mot elverumsmann tiltalt for voldtekt

Elverumsmannen er blant annet tiltalte for flere svært grove voldtekter. Han skal ha dopet ned kvinnene, og filmet overgrepene.

Foto: Anette Strand Slettmoen / NRK

En elverumsmann er tiltalt for flere grove voldtekter av fem kvinner, samt vold og trusler. 38-åringen nekter straffskyld, og mener at alt som skjedde var frivillig.

– Min sønn og hans kone hadde et godt forhold

Flere av voldtektene filmet den tiltalte sjøl med kamera og/eller mobil. Filmene viser at kvinnene var mer eller mindre bevisstløse av narkotiske stoffer. En av de fem kvinnene var den tiltaltes kone. Hun døde av overdose i januar.

Steinar Jacob Thomassen

Forsvarer Steinar Jacob Thomassen.

Foto: Mette Finborud Børresen

Mandag formiddag forklarte faren til den voldtektstiltalte seg i retten. Han mener forholdet mellom svigerdatteren og sønnen var godt.

– Jeg oppfattet forholdet godt, og hun fortalte at hun var veldig glad i sønnen min. De var mye hos oss, og det virket som de hadde det veldig bra sammen, forklarte faren i Sør-Østerdal tingrett.

Besøkte svigerforeldrene ofte

Da tiltalte var i fengsel skal kona hans ha vært mye hos svigerforeldrene. Hun skal ha forklart at det var trist å være alene i leiligheten.

– Hun snakket med ham hver kveld i den perioden, de gangene hun var hos oss. Jeg overhørte ikke samtalene, fordi hun gikk på soverommet. Men hun var glad og fornøyd etter samtalen, og sa at det var godt å høre stemmen hans, forklarte faren.

Han fortalte også om episoder der tiltaltes kone skal ha skadet seg sjøl. Han forklarte at moren til kona fortalt at hun hadde en sykdom, som gjorde at hun skadet seg sjøl.

Etter en av disse episodene sendte hun et kort og beklaget oppførselen. I kortet skal det også ha stått at eventuelle problemer hun og tiltalte hadde, var hennes skyld.

– Slo ikke kvinner

Faren til den tiltalte mener sønnen aldri har vært voldelig mot kvinner.

– Jeg har aldri hørt at han har vært voldelig mot kvinner. Jeg vet ikke noe om at han har vært slem mot kona sin. Han har aldri slått menn, uten først å ha blitt provosert. Det har jeg forhørt meg om i etterkant, forklarte faren.

På spørsmål fra rettspsykologen forklarte faren at sønnen har ADHD, og at han tror det er noe av årsaken til at sønnen har havnet en del i trøbbel.

Faren mener også at sønnen aldri har slått noen, uten at han har blitt provosert.

Fant tiltaltes kone forslått

En bekjent av tiltalte forklarte seg også i retten mandag formiddag. Han fortalte blant annet om en episode der han traff tiltaltes kone på butikken.

– Hun så skamslått ut, og var livredd. Hun så veldig ille tilredt ut. Hun var sendt ut av tiltalte for å kjøpe drikke, men hadde ikke penger. Hun var redd for å komme tilbake uten drikke, og spurte meg om å låne penger.

Også en kvinne som kjente tiltaltes kone via hennes far forklarte seg i retten mandag. Hun fortalte at hun var bekymret for tiltales kone.

– Hun sa til meg at hun var under konstant overvåkning på grunn av kameraer rundt omkring i leiligheten. Hun sa hun ble truet og tvunget til å ta GHB. Jeg sa at hun må ikke ta det, det er livsfarlig. Hun svarte at det han sier er loven.

Kvinnen forklarte også i retten at hun hadde vært med og hentet konas tiltalte flere ganger.

– Hun hadde merker over hele kroppen. Hun sa at hun hadde blitt slått, klemt og sparket.

Også en nabo til den tiltalte forklarte i retten at hun hadde sett den tiltalte slå sin kone.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

Video fra Hedmark og Oppland

Elena fra Lillehammer er opptatt av de små bedriftene
Nils Thore Jansson fra Finnskogen mener mye om mangt, særlig om politikere og sentralisering.
Bar Hassan fra Follebu skal stemme for første gang