NRK Meny
Normal

Sparket politimann mener eks-sjef opptrer som diktator

Stein-Robin Kleven Bergh mener politimester Tormod Bakke har en totalitær lederstil. Han hevder også at en fryktkultur råder internt i politiet i Hedmark.

Stein-Robin Kleven Bergh

Stein-Robin Kleven Bergh fikk avskjed som følge av flere kraftige ytringer på Facebook. Eks-politimannen fra Eidskog karakteriserer sin tidligere sjef, Tormod Bakke, i sterke ordelag.

Foto: Ann-Kristin Mo

Etter å ha blitt avskjediget for flere krasse innlegg på sin Facebook-profil, ble saken mot den suspenderte og avskjedigete Stein-Robin Kleven Bergh i går droppet som følge av en saksbehandlingsfeil.

Gleden for den sparkede politimannen ble imidlertid kortvarig, for i dag varslet politimester Tormod Bakke i Hedmark at de sannsynligvis vil ta saken opp på nytt.

Tormod Bakke

Tormod Bakke vil ikke kommentere anklagene fra Bergh.

Foto: Kjetil Fremgaarden Skaug / NRK

Stein-Robin Kleven Bergh mener nå at politimesteren har en agenda som nå ikke er til å misforstå.

– Tormod Bakke har drevet heksejakt på meg siden han startet i stillingen som politimester i 2006, så jeg er ikke overrasket over at de kommer til å gjøre et nytt forsøk. Dette forundrer meg derfor ikke, sier han til NRK.

– Har en totalitær lederstil

Han mener en gammel personkonflikt mellom han selv og politisjefen har ført til at han har blitt erklært uønsket i politiet i Hedmark. Bergh tror det er ulikt politisk ståsted som etter hvert førte til at han ble skjøvet ut i kulden.

– Bakke og politiledelsen er ikke på bølgelengde med meg politisk sett og dette har vist seg på flere områder. Jeg har blitt forbigått lønnsmessig, og stillinger jeg har søkt har gått til mindre kompetente søkere. Bakke brenner for å ta meg, og det er bakgrunnen for alt som har skjedd, mener Frp-politikeren.

Politihuset i Hamar 22.4.10

Det skal herske en fryktkultur i Hedmarks-politiet, mener Bergh. Her er politihuset på Hamar hvor politisjefen har sitt daglige virke.

Foto: Knut Sveen, NRK

51-åringen forklarer at han har fått god støtte av kollegaene sine i politiet gjennom hele denne prosessen.

Allikevel har ingen gått offentlig ut med støtte, og det mener den tidligere politimannen bunner i en fryktkultur som råder internt hos politiet i Hedmark.

Politisjefen karakteriserer han som en mann med diktatoriske tilbøyeligheter.

– Tormod Bakke har en lederstil som er totalitær og det påvirker jo alle som jobber under ham. Kollegaene mine har selv sett hva som har skjedd med meg, så derfor tør ingen å stå frem med støtte.

Vil tilbake til politiet

Selv om Bergh mener seg forfulgt gjennom flere år, ser han for seg en tilbakekomst i politiet som uproblematisk.

– Bakke sitter på Hamar og jobben min var på Eidskog, så jeg vil jo ikke ha noe kontakt med ham i det daglige. Det er ikke akkurat motiverende å ha en slik sjef, men i det daglige forholder jeg meg til mine nærmeste kollegaer.

– Men hvis rettferdigheten seirer, er jeg åpen for å søke jobb et hvilket som helst annet sted enn der Bakke jobber, legger han til.

En hoderystende politisjef Tormod Bakke mottok i dag Berghs anklager med kun en kort kommentar.

– Jeg hører han mener dette og har forstått at han mener det er personlig. Noen ytterligere kommentar til saken har jeg ikke.