NRK Meny
Normal

MDG-politiker: – Godt nok for de gamle, bør være godt nok for oss

HAMAR (NRK): Politikerne i Hamar bestiller heller pizza på kommunestyremøtene, enn den samme maten som de eldre får servert på eldresenteret i kommunen.

Kjøler ned mat

KOK/KJØL KJØKKEN: Maten på eldresenteret blir produsert, for så å kjøles hurtig ned. Senere blir den vakuumpakket og lagret i inntil ti dager. Mye av maten er halvfabrikata.

Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK

– Jeg mener at hvis maten er god nok for alle eldre og pasienter i Hamar kommune, da må den også være god nok for oss politikere, sier Katrine Aalstad fra Miljøpartiet de Grønne.

Katrine Aalstad, MDG

MØTEMAT: Katrine Aalstad fra Miljøpartet de grønne, vil at politikerne skal spise den samme maten som de har bestemt at er god nok for de eldre.

Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK

Hun har flere ganger foreslått å bestille mat fra storkjøkkenet på Prestrudsenteret, for å kunne vite hva de har bestemt at de eldre skal spise. Men hun får lite gehør.

– Jeg opplever politikerne som veldig nølende. Etter at jeg har påpekt det flere ganger, så er det ingen som har endret rutinene hvertfall, sier Aalstad.

Aalstad sier det ikke er noe i veien med maten som serveres til de eldre, men spørsmålet er om kommunepolitikerne skal velge å gjøre den bedre, men da må de smake på den først.

Pizza er populært

Sindre Molstad er administrasjonssjef i Hamar kommune, og har med matbestillingen å gjøre. Han sier han sier han synes maten fra Prestrudsenteret er god, men at det også har litt med logistikken og planleggingen i forkant av møtet å gjøre. Han legger heller ikke skjul på at politikerne er glad i pizza.

– Det har vel ikke blitt foreslått sånn jeg har hørt, men pizza har vært populært, sier Molstad.

Eldremat ble kalt uappetittlig av politiker

Prestrudkjøkken

STORKJØKKEN: Kjøkkenet lager opp mat, for så å kjøle hurtig ned. Maten står på kjøla inntil ti dager, før den blir servert de eldre.

Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK

Det har ved en anledning blitt bestilt mat fra storkjøkkenet på Prestrudsenteret til kommunestyremøtet. Bestillingen kom to dager i forkant av møtet, og var litt i korteste laget for kjøkkensjef Gry Bondø.

Gry Bondø

FORNØYD: Kjøkkensjef på Prestrudsenteret, Gry Bondø, er stolt over maten de produserer på kjøkkenet, men kunne gjerne hatt mer bemanning for å heve kvaliteten enda mer.

Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK

– Vi snudde oss på hælen og lagde en gryterett på kort varsel. Det som skjedde da, var at en annen politiker fra MDG la det ut på sosiale medier og mente at maten var estetisk katastrofe og uapettitlig, og det synes jeg var synd, sier kjøkkensjef Gry Bondø.

Sier maten er god, men fortsetter med pizza...

NRK har snakket med flere politikere i Hamar som sier at maten som blir servert de eldre er god, men fortsatt så bestiller de pizza.

– Det er mange andre viktigere saker enn måltidet i et kommunestyremøte, sier tidligere ordfører i Hamar Morten Aspelid.

Nåværende ordfører Einar Busterud fra By-, og Bygdelista vil gjerne ha mat hvor han kan gå, spise og snakke i telefonen samtidig.

– Pizza synes jeg er godt, men jeg hadde ikke hatt noe imot en skikkelig kjøttkakemiddag, det må jeg innrømme, sier Busterud.

Allikevel fortsetter dere å bestille pizza?

– Det er fordi det er lettvint. Pizza kan du spise kald og varm, du kan gå med den i henda rundt omkring, og snakke i telefonen samtidig, sier Busterud.