– Godt at SMS-ene har kommet frem

Aktor la i dag frem nye tekstmeldinger i saken mot Rune Øygard. Jentas bistandsadvokat Nina Braathen Hjortdal sier meldingene bekrefter jentas forklaring om at de to hadde et forhold

Nina Bråthen Hjortdal

– Jeg visste om at SMS-ene fantes, og det er godt at de nå har kommet frem, Sier bistandsadvokat Nina Braathen Hjortdal.

Foto: Stig Karlo Helstrøm / NRK

Nina Bråthen Hjortdal

Nina Braathen Hjortdahl mener de nye SMS-ene styrker jentas forklaring.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / Lars Erik Skrefsrud

– Jeg visste om at SMS-ene fantes, og det er godt at de nå har kommet frem. Jeg synes hennes troverdighet er ytterligere styrket i avhøret av Øygard i dag.
sier Nina Braathen Hjortdal.

Offensiv i vitneboksen

Øygard var offensiv i vitneboksen i dag, og stemplet den fornærmede jenta gjentatte ganger som manipulerende og at man aldri kunne vite når hun fortalte sannheten eller ikke.

Hjordahl sier jenta nå er vant til å høre beskyldninger fra tiltalte i retten om at hun ikke er til å stole på.

– Helt siden saken startet i tingretten har hun hørt at det er hun som lyver. Men etterforskningen har gradvis avdekket bevis som bekrefter hennes historie, forklarer Hjortdahl.

– Midt i blinken

Jenta forklarte i går at Øygard fikk henne til å bli kjæreste med en jevnaldrende gutt i 2010 for å dekke over at de to hadde et forhold. Aktor Torbjørn Klundseter la frem en SMS som Øygard har sendt til jenta, som han og bistandsadvokaten mener underbygger jentas historie:

«Gått bra med døkk da? Æ'n like forelska?»«Kanskje lurt um'n fæ tå lite på d»«Jau!!! Er redd for oss om han ikkje gjær det. Bli med han inn på rummet før du reise åt Bismo og vær litt tett innåt kvarandre. Vær så snill»

Sendt 19.11.2010

Hjortdal bistandsadvokat mener meldingene viser at jenta forteller sannheten.

– Det er klart et den er jo midt i blinken. Den bekrefter at de inngikk en avtale om at de skulle dekke over det forholdet de hadde, fordi det begynte å bli litt for synlig, påpeker bistandsadvokaten.

– Har forklaringsproblemer

Øygard klarte ikke å svare for hva meldinga betydde. Dommeren brøt inn, og understreket at svaret var viktig.

– Da må jeg tenke litt på det. Jeg husker ikke helt. Det var fullt av hemmeligheter med henne, svarte Øygard.

Hjortahl synes forklaringsproblemene svekker troverdigheten til den tidligere ordføreren.

– Han prater utenfor spørsmålene han egentlig får, så han greier ikke svare konkret på det han blir spurt om, forklarer bistandsadvokaten.

Rune Øygard fortsetter sitt vitnemål i lagmannsretten i morgen.

anke Øygard

Rune Øygard ga sin forklaring i retten i dag.

Foto: Esther Maria Bjørneboe