NRK Meny
Normal

– Fryktet bombe mot tinghuset i Hamar

Politiet stanset i forrige uke en rettssak og pågrep den tiltalte etter at han skal ha framsatt alvorlige trusler.

Hamar tinghus

NEKTER STRAFFSKYLD: Mannen som er siktet for å ha fremsatt de alvorlige truslene nekter straffskyld, skriver Hamar Arbeiderblad.

Foto: Knut Sveen / NRK

Mannen skulle etter planen møte som tiltalt i en straffesak i Hedmarken tingrett i Hamar sist uke, men rettssaken ble ikke igangsatt. Ifølge Hamar Arbeiderblad, som først omtalte saken, skal årsaken være at han skal ha fremsatt trusler om å lenke fast dommeren og å ta med seg noe farlig i en ryggsekk.

Mannen sitter nå varetektsfengslet. Forsvareren hans, advokat Johnny Christian Schill, sier at han ikke erkjenner straffskyld etter siktelsen for trusler, og at han kommer til å anke varetektsfengslingen.

Vold mot familien

Mannen, som er i 40-årene og fra Hedmarken, skulle møte i retten tiltalt for vold mot familien. Ifølge tiltalen skal han gjentatte ganger ha sparket og slått flere familiemedlemmer over en periode på flere år.

Det var i forkant av denne rettssaken at politiet i Hedmark ble kontaktet med bekymring for gjennomføring av saken. Og som følge av truslene som skal ha blitt framsatt, ble altså saken utsatt.

Mannen ble også varetektsfengslet, blant annet for å hindre at siktede begår en ny straffbar handling.

Dommerens hus nedbrent

Det har vært mye fokus rundt sikkerheten for dommere etter at boligen til sorenskriver Ola Svor i Hedemarken tingrett brant i juli 2013. En 38 år gammel mann er mistenkt for mordbrannforsøk mot sorenskriveren, men nekter å forklare seg.

38-åringen sitter for tiden varetektsfengslet siktet for blant annet å ha angrepet en polititjenestemann med etsende væske.

Boligbrann i Hamar

PÅSATT: Brannen i huset til sorenskriveren i Hamar er fortsatt ikke oppklart etter nesten et og et halv år.

Foto: Politiet