NRK Meny
Normal

– Fryktet bombe mot tinghuset i Hamar

Politiet stanset i forrige uke en rettssak og pågrep den tiltalte etter at han skal ha framsatt alvorlige trusler.

Hamar tinghus

NEKTER STRAFFSKYLD: Mannen som er siktet for å ha fremsatt de alvorlige truslene nekter straffskyld, skriver Hamar Arbeiderblad.

Foto: Knut Sveen / NRK

Mannen skulle etter planen møte som tiltalt i en straffesak i Hedmarken tingrett i Hamar sist uke, men rettssaken ble ikke igangsatt. Ifølge Hamar Arbeiderblad, som først omtalte saken, skal årsaken være at han skal ha fremsatt trusler om å lenke fast dommeren og å ta med seg noe farlig i en ryggsekk.

Mannen sitter nå varetektsfengslet. Forsvareren hans, advokat Johnny Christian Schill, sier at han ikke erkjenner straffskyld etter siktelsen for trusler, og at han kommer til å anke varetektsfengslingen.

Vold mot familien

Mannen, som er i 40-årene og fra Hedmarken, skulle møte i retten tiltalt for vold mot familien. Ifølge tiltalen skal han gjentatte ganger ha sparket og slått flere familiemedlemmer over en periode på flere år.

Det var i forkant av denne rettssaken at politiet i Hedmark ble kontaktet med bekymring for gjennomføring av saken. Og som følge av truslene som skal ha blitt framsatt, ble altså saken utsatt.

Mannen ble også varetektsfengslet, blant annet for å hindre at siktede begår en ny straffbar handling.

Dommerens hus nedbrent

Det har vært mye fokus rundt sikkerheten for dommere etter at boligen til sorenskriver Ola Svor i Hedemarken tingrett brant i juli 2013. En 38 år gammel mann er mistenkt for mordbrannforsøk mot sorenskriveren, men nekter å forklare seg.

38-åringen sitter for tiden varetektsfengslet siktet for blant annet å ha angrepet en polititjenestemann med etsende væske.

Boligbrann i Hamar

PÅSATT: Brannen i huset til sorenskriveren i Hamar er fortsatt ikke oppklart etter nesten et og et halv år.

Foto: Politiet

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Brann i DAB-radio

  Det ble mindre brann- og røykskader etter en brann i en bolig Harestua i Lunner lørdag kveld. Ifølge politiet startet brannen i en DAB-radio.

 • Storhamar vant etter spennende kamp

  Eliteseriekampen i ishockey mellom Lillehammer og Storhamar endte 2–3 etter en spennende kamp. Det var lenge 2–2 før gjestene Storhamar fikk inn ett mål i et av de siste minuttene av kampen. 10.031 så kampen.

 • Spennende i Håkons Hall

  Det er 2–2 i eliteseriekampen i ishockey mellom Lillehammer og Storhamar i Håkons Hall etter rundt halvspilt kamp. Stemningen er spent og høylytt blant de 10.000 publikummerne.

  Eliteseriekamp mellom Lillehammer og Storhamar i Håkons Hall
  Foto: Karianne Stordal / NRK