NRK Meny
Normal

– Føsker visste om garantien

Tidligere fylkesråd Eva Arnseth sier at fylkesrådsleder Njål Føsker visste at det var gitt en pengegaranti til Hamar-firmaet Scan4news. Hun forklarte seg tirsdag om garantisaken, som har rammet fylkesrådet i Hedmark.

Eva Arnseth

Eva Arnseth mener at Njål Føsker visste om garanti-saken, mens Føsker sier han ikke visste.

Foto: Per Magnussen / NRK

– Det er helt klart at det var flere enn meg som visste dette. Garantien var gitt i samråd med fylkesrådslederen. Det var snakk om å gi en forhåndsgaranti. Det var jeg og den tidligere fylkesrådslederen som visste om saken, ved siden av avgått fylkessjef Ingrid Lauvdal, sier den tidligere fylkesråd Eva Arnseth.

Hun forklarte seg tirsdag for kontrollkomiteen i fylkestinget i Hedmark.

Føsker holder på sin forklaring

Hun trakk seg etter at det ble gitt en garanti om seks millioner kroner til Scan4news før saken var behandlet av fylkesrådet. Også fylkesrådsleder Njål Føsker og fylkessjef Ingrid Lauvdal trakk seg etter at saken ble kjent.

Njål Føsker

Njål Føsker sier han ikke visste at det var gitt en garanti.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Fylkesrådsleder Njål Føsker har hele tiden sagt at han ikke visste at hun hadde gitt firmaet en garanti.

Han svarte på en e-post, der garantien var nevnt, men sier han ikke leste hele e-posten.

Føsker holder fast ved det han hele tiden har sagt, sjøl om Arnseth tirsdag sier han visste.

– Tungt for familien

Arnseth sier hun tar ansvaret for saken, og at hun gjorde det ved å gå av.

– Sånn som saken rullet fram må man som politiker ta sitt ansvar og gå av, sjøl om man kanskje synes det virker urimelig. Saken har vært en personlig belastning, og aller mest for familien. Jeg har vært ute i hardt vær før, men familien har ikke vært det på samme måte. Det har vært tungt for mange i familien, og det er jeg lei meg for, sier Arnseth.

Hele intervjuet med Eva Arnseth kan du høre her:

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Tre fikk forenklet forelegg

    Tre personer fikk forenklet forelegg etter at de ble tatt i fartskontroll på riksvei 25 ved Flishøgda i Elverum lørdag kveld. Høyeste hastighet ble målt til 115 kilometer i timen i en 80 sone.

  • Rolig start for Røde Kors

    Røde Kors Hjelpekorps i Hedmark var operative med 16 korps, hvorav 9 av de var på vaktstasjoner palmelørdag. Røde Kors melder om at utfarten var middels til liten. De fikk inn rapporter på tre skader totalt. To på Budor og i Brøttum mottok de ett alvorlig sykdomstilfelle, som ble sendt til sykehus.

  • To leteaksjoner i Oppland

    Røde Kors har hatt to leteaksjoner hittil i påsken. En leteaksjon på Spiterstulen i Gudbrandsdalen, og en leteaksjon på Valdresflye/Jotunheimen. Begge aksjonene hadde positive utfall. Nordre Land Røde Kors melder også om ni skader så langt i påskefjellet.