NRK Meny
Normal

– Føsker visste om garantien

Tidligere fylkesråd Eva Arnseth sier at fylkesrådsleder Njål Føsker visste at det var gitt en pengegaranti til Hamar-firmaet Scan4news. Hun forklarte seg tirsdag om garantisaken, som har rammet fylkesrådet i Hedmark.

Eva Arnseth

Eva Arnseth mener at Njål Føsker visste om garanti-saken, mens Føsker sier han ikke visste.

Foto: Per Magnussen / NRK

– Det er helt klart at det var flere enn meg som visste dette. Garantien var gitt i samråd med fylkesrådslederen. Det var snakk om å gi en forhåndsgaranti. Det var jeg og den tidligere fylkesrådslederen som visste om saken, ved siden av avgått fylkessjef Ingrid Lauvdal, sier den tidligere fylkesråd Eva Arnseth.

Hun forklarte seg tirsdag for kontrollkomiteen i fylkestinget i Hedmark.

Føsker holder på sin forklaring

Hun trakk seg etter at det ble gitt en garanti om seks millioner kroner til Scan4news før saken var behandlet av fylkesrådet. Også fylkesrådsleder Njål Føsker og fylkessjef Ingrid Lauvdal trakk seg etter at saken ble kjent.

Njål Føsker

Njål Føsker sier han ikke visste at det var gitt en garanti.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Fylkesrådsleder Njål Føsker har hele tiden sagt at han ikke visste at hun hadde gitt firmaet en garanti.

Han svarte på en e-post, der garantien var nevnt, men sier han ikke leste hele e-posten.

Føsker holder fast ved det han hele tiden har sagt, sjøl om Arnseth tirsdag sier han visste.

– Tungt for familien

Arnseth sier hun tar ansvaret for saken, og at hun gjorde det ved å gå av.

– Sånn som saken rullet fram må man som politiker ta sitt ansvar og gå av, sjøl om man kanskje synes det virker urimelig. Saken har vært en personlig belastning, og aller mest for familien. Jeg har vært ute i hardt vær før, men familien har ikke vært det på samme måte. Det har vært tungt for mange i familien, og det er jeg lei meg for, sier Arnseth.

Hele intervjuet med Eva Arnseth kan du høre her:

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Ny spiller til Storhamar

  Storhamar ishockey har mandag signert 24 år gamle Phil Marinaccio fra Canada. Det skriver klubben på sine nettsider. Trener Fredrik Söderström sier at kanadieren er en ung, ambisiøs spiller med et interessant potensiale. Storhamar topper eliteserien etter at det er spilt 13 kamper.

  Storhamar
  Foto: TV 2
 • Utforkjøring i Garmo

  En personbil kjørte utfor vegen i Garmo ved 11.45-tida i formiddag. Ifølge politiet var det en person i bilen. Vedkommende skal ha smerter i en fot. Nødetatene er på veg til stedet.

 • Store mengder overgrepsbilder

  I dag startet rettssaken mot en mann fra Vest-Oppland som er tiltalt for gjentatte overgrep mot barn, blant annet et familiemedlem. Hun skal ha vært tre år da overgrepene startet. Mannen skal ha hatt over 500 000 bilder av overgrep mot barn.