NRK Meny
Normal

20-åring tiltalt for omfattende overgrep mot småjenter

En 20-åring fra Hedmarken er tiltalt for seksuelle overgrep mot nesten 50 jenter helt ned i 11-årsalderen. De første overgrepene skjedde da han sjøl bare var 16 år.

Lagringsmedier beslaglagt hos 20-åring

LAGRET BILDER: Politiet beslagla store mengder lagringsmedier hjemme hos den tiltalte i fjor vår. Ifølge politiadvokat Liv Hilde Nytrøen er det er svært stort beslag.

Foto: Politiet

Gutten ble pågrepet i mars i fjor sikta for overgrep mot jenter via sosiale medier, etter at en Ålesund-familie anmeldte gutten for truende adferd mot datteren.

– Dette er en omfattende sak, som har vært ressurskrevende å etterforske både med tanke på at det er et særdeles omfattende databeslag og at politiet har reist rundt for å foretatt tilrettelagte avhør av jentene, sier politiadvokat Liv Hilde Nytrøen.

Fysiske overgrep mot flere

20-åringen er tiltalt for seksuelle overgrep mot nærmere 50 jenter under 16 år. Ni av dem skal han ha forgrepet seg på fysisk og jentene var da i 13-15-årsalderen. Han er også tiltalt for voldtekt. Han var 16 år da de første overgrepene skjedde.

Inger Johanne Reiestad Hansen

HJELPER JENTENE: Inger Johanne Reiestad Hansen er bistandsadvokat for 30 av ofrene i saken.

Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

De fleste jentene han skal ha forgrepet seg på fysisk har han møtt på Hedmarken. Men han har også reist til andre deler av landet for å møte jenter.

Dette er en veldig alvorlig tiltale. Den er omfattende, med veldig mange svært unge jenter og det er brukt tvang. Han har møtt mange av dem og har hatt seksuell omgang med barn under 14 år, sier bistandsadvokat Inger Johanne Reiestad Hansen.

Mange av jentene føler skam over det de har vært med på, og det har ikke vært like lett å få dem til å fortelle hva de har opplevd.

– De fornærmede har forholdt seg noe ulikt til det å bli avhørt av politiet. Noen har forklart seg i samsvar med beslaget, mens andre har holdt tilbake informasjon. Vi har avhørt over 50 jenter, og det er kun jenta som anmeldte saken som sjøl har tatt kontakt med politiet, sier Nytrøen.

Truet med å skade seg selv

Overgrepene via sosiale medier er den mest omfattende delen av tiltalen i antall jenter. 20-åringen skal ha lurt og truet jenter til å ta bilder av at de gjør seksuelle handlinger med seg selv, samt sendt nakenbilder- og videoer.

Han brukte ikke sitt eget navn, men brukte både gutte- og jentenavn i sin kontakt med jentene. Han sendte bilder av seg selv, og skal ha truet jentene med å legge ut bilder av dem hvis de ikke sendte nye. Noen av jentene var helt nede i 11-årsalderen.

Jens-Henrik Lien

FORSVARER: Jens-Henrik Lien forsvarer 20-åringen som ikke har tatt stilling til tiltalen enda.

Foto: Privat

Han skal også ha truet med at han kom til å skade selv hvis de ikke sendte bilder. Jentene hadde da opparbeida et vennskapsforhold til ham. Overfor noen av jentene utga han seg for å være flere personer.

Mannens forsvarer Jens Henrik Lien har foreløpig ikke snakket med 20-åringen om tiltalen og vil derfor ikke kommentere den.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Ras sperrer veien

    Et lite snøras har gått på riksvei 15 ved Bybergtunellen i Lom og sperrer veien. Ingen er tatt i raset. Det blir skiltet omkjøring. Politiet i Innlandet ber trafikanter om ikke å snu og skape farlige situasjoner i veibanen.

  • Lundby på tredjeplass

    Maren Lundby endte på tredjeplass i Oberstdorf. Det er hennes dårligste plassering denne sesongen. Sara Takanashi vant foran Daniela Irascho-Stolz. Lundbys lagvenninne Anna Odine Strøm kom på en finfin sjuendeplass, mens Silje Opseth ble nummer 18.

    Maren Lundby
    Foto: Anne Storaunet / NRK