NRK Meny
Normal

– Folk velger dyre, store hytter

Store utleiehytter med priser opp mot 45 000 kroner er de mest populære på Beitostølen og i Trysil. Men også DNT melder om stor pågang på sine hytter.

Påske Fondsbu

POPULÆRT: Selv om det er størst rift om store og kostbare hytter, er det også folksomt på DNT-hyttene. Her slapper Ivar Minken, Sara Løvstad og Amanda Løvstad av i påskesola på Fondsbu.

Foto: Elin Hansson / DNT

Mens påsketuristene strømmer til fjells, fryder hytteutleierne seg over en solid oppgang fra i fjor.

Beitostølen bookingservice kan vise til en økning på 60 prosent, og den store økningen skyldes at også de store hyttene med mange sengeplasser nå er ettertraktet. Hyttene, med en pris på 45 000 kroner for påskeuka, er utleid for lengst.

Nicolay Flaaten

Nicolay Flaaten er svært fornøyd med pågangen i påsken.

Foto: Sigrid Havig Berge / NRK

– Jeg ble overrasket over tallene og måtte ta en ekstra kikk. Vi er veldig fornøyde med at det er de største objektene som er mest ettertraktet, sier Nicolay Flaaten i Beitostølen bookingservice.

Tidlig påske gir stor interesse

Også skidestinasjoner som Hafjell, Trysil og Sjusjøen opplever stort trykk fra påsketuristene. Og det er tidspunktet for påsken som er avgjørende for interessen for hytter og leiligheter.

– Påsken i fjor kom senere og det skapte nok en del usikkerhet. Til sammenligning har vi 40 prosent større belegg i år, sier daglig leder Jan Terje Ås i Book Trysil Online.

Felles for de mest populære hyttene er at de er store, har innlagt strøm og vann og befinner seg i nærheten av alpin- og skiløyper.

Men er man ikke opptatt av komfort, er det fortsatt gode alternativer.

– Slipper å sove i dusjen

Hyttene til Den Norske Turistforening er populære i påsken, og pågangen er merkbar i år.

– Det ligger an til å bli en veldig bra påske og besøket ligger på 23 prosent over det vi hadde i fjor, sier kommunikasjonskonsulent Ida Amelie Helgesen i DNT.

Noen rekordpåske målt i antall besøkende er det allikevel ikke, og det bør være godt nytt for de som enda ikke er sikre på hva de skal gjøre i påsken.

Ida Amelie Helgesen

Ida Amelie Helgesen er fornøyd med pågangen på DNTs hytter.

Foto: Elin Hansson / DNT

Det er foreløpig sengeplasser ledig på DNT-hyttene rundt om i landet. Men med mye bra vær i vente, er det ikke godt å si hvordan pågangen blir.

– Det er ikke rapportert om ekstremtilstander der folk må sove i dusjen og lignende, men pågangen er merkbar. I Jotunheimen er det 36 prosent økning, men der er mange av hyttene store. Gjendesheim har 180 sengeplasser, så der er det i øyeblikket godt med plass, sier Helgesen.